..: ČD připravují dražbu nepotřebných nemovitostí :..

Plzeň - Před čtyřmi lety zmodernizovanou administrativní budovu ve Stodě, drážní domek v Plešnicích a chátrající nádražní budovu Plzeň Jižní předměstí posílají do dražby České dráhy. Podle Hany Bednářové z tiskového oddělení je to vůbec poprvé, kdy se dráhy tímto způsobem zbavují nepotřebného majetku. "České dráhy se takto snaží prodat nemovitý majetek, který je nepotřebný a navíc svými náklady zatěžuje rozpočet", uvádí důvody prodeje Bednářová. V současné době vzniká internetový portál nabídky a poptávky nemovitého majetku, prostřednictvím kterého budou dráhy majetek nabízet, ať už k pronájmu nebo prodeji. Aukce tří drážních objektů se uskuteční 19. prosince.

Vyvolávací cena zchátralé zastávky na Jižním předměstí, kterou mělo dosud v pětiletém pronájmu pro své kulturní a sociální projekty centrum Johan, je necelé tři miliony korun. Náklady na opravy památkově chráněného objektu se ale podle odborníků vyšplhají na desítky milionů korun. Naopak minimálně investovat do rekonstrukce objektu bude muset zájemce, jenž se rozhodne vydražit administrativní budovu ve Stodě. "Jedná se o poměrně nový modernizovaný objekt", potvrdil Zdeněk Zeithaml, zástupce pražské dražební společnosti, která prodej majetku Českých drah zajišťuje. V případě stodského objektu se začne licitovat na částce dvacet milionů korun. Vyvolávací cena zděného jednopodlažního objektu bez sklepa a bez podkroví se šikmou střechou v Plešnicích je stanovena na 160 tisíc korun.

zdroj: MF Dnes


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 22.11.2006 (19:32)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Plzeňský


23.11.2006 (19:53)  
No konečně,prodal bych všechny budovy,které nevyužívaj a tak chátrají.Dále bych prodal ty nádražní byty lidem, třeba, které v nich nyní bydlí.Když by to šlo do soukromích rukou do vlastnictví,tak ty lidé by dotoho více investovali.Každej cpe peníze do svého.Neni to moje tak proč bych do toho investoval-toto si říká mnoho lidí.Já taky.Ano musely by být stanoveny podmínky např.aby jedno okno nebylo růžový a druhý zelený,obdoba jako u paneláku tam to taky musí být stejný.divím se že,toto nikdo nekomentoval.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko