..: Klidná síla Tour 2006 před měsícem, Klidná síla dnes naposledy :..

logoJeseník - Před měsícem, ve dnech 11. a 12. listopadu 2006, se uskutečnila výprava skupiny čítající 25 osob rychlíkem Klidná síla, který dnes naposledy jede na trase Plzeň - Jeseník a zpět. Někteří účastníci akce vyrazili v sobotních ranních hodinách již z Plzně, ale nejvíce lidí cestovalo z pražského hlavního nádraží.

Zde byl vůz č. 4 R 757 Klidná síla dozbrojen 2 sudy kvalitního piva a v 7:11 hod. opustil vlak žst. Praha hl. n. Cesta ubíhala bez problémů a se vzrůstající vzdáleností od Prahy se vlak pomalu vyprazdňoval. Ve 12:57 hod. přijel vlak do Jeseníku, kde se výprava rozdělila na 2 skupiny. Někteří cestovali směr Javorník ve Slezsku a Vidnava, ostatní vyrazili peážní tratí přes Głuchołazy do Třemešné ve Slezsku, odkud pokračovali do Osoblahy po jediné úzkorozchodné železnici, která je provozována Českými drahami.

Ve večerních hodinách jsme se všichni společně setkali v hotelu Morava, kde bylo zajištěno ubytování a odebrali jsme se do města na večeři. Během celé akce nás doprovázelo několik kolegů ze Švýcarska a Německa. Ti pro nás měli přichystané malé překvapení na večer. Promítali nám diapozitivy a vyprávěli o letošní cestě Drážďany - Vladivostok a zpět. Povídání bylo velmi zajímavé a pro některé dost inspirativní pro to, aby podobnou cestu uskutečnili (někteří plánují klasický Transsib, někteří chtějí cestovat z Prahy přes Moskvu do Pekingu, ale až v roce 2009, neboť v době olympijských her by nebylo moudré do Číny cestovat:-).

749260, Jakuza V neděli 12.11. se opět rozdělila výprava na 2 skupiny - šotouši vyrážejí směr Zlaté Vrchy a následně přes Hanušovice i do Starého Města pod Sněžníkem, jiní zůstali v Jeseníku, aby si prohlédli město a ve 13:23 hod. se vydali zpět R 756 Klidná síla. A protože byla neděle, tak se vlak se zmenšující se vzdáleností k Praze začal plnit a od Hradce Králové již lidé stáli i v chodbičkách. Po příjezdu do Prahy se většina účastníků akce rozloučila a rozjela se do svých domovů, někteří pokračovali opět do západočeské metropole. Akce se povedla a již nyní se těšíme na únorovou Tour, kdy ŽelPage oslaví své 6. narozeniny.

Rychlík R 757 Klidná síla jel dnes ve své trase z Plzně do Jeseníku naposledy. Nyní je na zpáteční cestě R 756 Klidná síla, který tuto trasu již v novém jízdním řádu také nezopakuje. Název Klidná síla si zaplatila KDU-ČSL za 80 tisíc korun a snažila se využít název vlaku jako marketingový nástroj během předvolební kampaně. Od zítřka ponesou čísla Klidné síly rychlíky R 756 Praha - Cheb a R 757 Františkovy Lázně - Praha.

Související odkazy:
Článek OBJEKTIVEM.NET
Postřehy Hanzalíka
Fotogalerie CzechDave
Fotogalerie Hawkey
Fotogalerie Hanzalík a Jakuza
Pozvánka na akci


CSPSV | 9.12.2006 (14:08)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


11.12.2006 (19:46)  
Zaujala mě zmínka o "plánování Transsibu" o této akci tajně sním již pár let,ale sám se do takové akce nepustím.
dopisovatel nebo člen ŽP Hawkey  mail  
09.12.2006 (20:33)  
Jak už napsal CzechDave, ty akce jsou především o setkání s přáteli, kdy není o srandu nouze. Doucela se teším na další společnou akci.
dopisovatel nebo člen ŽP CzechDave  mail  
09.12.2006 (15:16)  
Případné šťouraly chci upřímně ujistit, že ŽP toury se netýkají jenom chlastu, ale také se tam setkáváme s lidmi, se kterými se nevidíme, jak je rok dlouhý. To pivo a slivovice a podobné produkty nejsou, ale opravdu nejsou těmi hlavními body akcí, to teda vůbec ne (sakra, teď mi upadla sklenička vodky do klávenice...). Akce jsou naprosto nezávadné pro všechny věkové kategorie, dokonce i pro tak zapřísáhlé abstinenty, jako jistý K.Ch. :-).
Ale konec srandy, akce se povedla, udělali jsme si hezký výlet po republice, nikdo se nezranil ani nepřiotrávil, všichni si přišli na své a už se těšíme na další ŽP tour ;-).
registrovaný uživatel ČD4ever  mail  
09.12.2006 (15:00)  
Podle fotek bych tu akci pojmenoval asi takto: Přesun z hospody do vlaků...... Ale alespoň, že jste spol. ČD zaplatili peníze a doufám, že jste neobtěžovali své spolucestující=)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko