..: Nástrahy na kolejích: od kamínků k ledničce :..
Policie ČRJižní Morava - "Neznámý záškodník chtěl zřejmě vykolejit rychlík mezi stanicemi Říkonín a Níhov na Tišnovsku," informoval Brněnský deník před čtyřmi dny o situaci na trati 250. Na koleje totiž položil starou ledničku, kterou zaházel tlustými větvemi. "Vlak projíždějící tímto částečně zalesněným úvalem asi stokilometrovou rychlostí barikádou naštěstí projel. Ledničku i větve ovšem rozmetal v rozmezí tří set metrů po okolí," řekl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental. Z vyšetřování vyplývá, že pachatel musel barikádu postavit zřejmě nad ránem, tedy od průjezdu posledního vlaku před rychlíkem, který tímto místem projel před půl třetí ráno. "Cestující ani strojvedoucí naštěstí nebyli zraněni. Lokomotiva podle prvního posouzení nebyla poškozena," doplnil policejní mluvčí. Případem, který je kvalifikován jako obecné ohrožení, za které zákon ukládá až osmileté vězení, se nyní intenzivně zabývají kriminalisté.

Na železnici se čas od času dějí věci. Strojvedoucí lokomotiv musejí mít ostříží zrak, aby včas uviděl to, co někteří atentátníci na koleje naskládají. "V poslední době se zvyšuje počet případů, kdy se na kolejích objeví kameny, beton a další překážky, které bezprostředně ohrožují jízdu vlaků a drážních vozidel vůbec," říká železničář Jaroslav Tomsa. Hazardéři si podle něj vybíjejí své emoce na vlacích i jinak, například házením kamenů na projíždějící soupravy. "Takovéto výtržnické chování ohrožuje životy a zdraví zcela nevinných osob. Společenskou nebezpečnost zvyšuje právě ta skutečnost, že viníci někdy jednají ve skupinách v přímém úmyslu poškodit vlak, případně jej dokonce vykolejit," upozorňuje Tomsa. Většinu případů, které policisté objasnili, mají na svědomí děti. Pokud si však malí atentátníci myslí, že uniknou trestu, jsou na omylu. České dráhy totiž mohou vymáhat škodu na rodičích.

zdroj: Brněnský deník - Rovnost


Payus Poslat mail autorovi | 18.11.2006 (13:34)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Honza  mail  
21.11.2006 (13:41)  
Je to hnus! Bohužel to není nic ojedinělého.
21.11.2006 (10:53)  
860003: kua nejsi ty ČD4Ever , take ekcy má jenom on :-)))))))))))
20.11.2006 (17:13)  
Va Velké Británii mají tratě napájené z třetí kolejnice.
20.11.2006 (14:44)  
Ve Velké Británii mají tratě oploceny, ostnanatým drátem, včetně tratí na severu ve Skotsku, které vedou rozsáhlými vřešovišti jede tam několik vlaků denně …
20.11.2006 (12:39)  
860 003: Myslím, že to dost přeháníš.
20.11.2006 (12:06)  
Automobilní, taxikářská a ropná mafie se neštítí ničeho, ta jde přes mrtvoly. Dokud je kolejová doprava takhle mizerná, válí se na kolejích zatím jen klikové hřídele v igelitkách nebo ledničky ve větvích. Kdyby byla doprava na úrovni tak budou na kolejích autovraky. V Eschede byl na kolejích pod mostem taky autovrak ale svedlo se to na obruče, udělali to chytře, a už se jim nic nedokáže. Oni mají své lidi ve vedení drah a na ministerstvech dopravy. Tyhle všechny nedostatky na které nadáváme nejsou neschopnost ale záměr. Dají pokoj až budou mít všichni auta a až zprovodí ze světa poslední hromadný dopravní prostředek.
20.11.2006 (11:56)  
Samozřejmě to myslím vážně. A mohly by to financovat pojišťovny, místo aby si stavěly paláce. V dnešní počítačové době není problém svěřit bezpečnost elektronice. A na lokálky místo toho hnusu Regionova bych dal vozidlo s kolejnicovou brzdou jako měly některé 820 než se odebrala.
19.11.2006 (20:11)  
Rozhodně na toto probíhá vývoj.Já myslím,že by určitě měli být oplocené koridory,vid dálnice jsou taky oplocené,teda aspoň D8.Rozhodně plot by vyšel laciněji než všude kolejový obvody,což je nereálný.Lokálky bych neřešila a ostatní tratě podle financí.No ono by toho mělo bejt.
19.11.2006 (20:05)  
860 003: No to je tedy příspěvek dne toto. Snad to nemyslíš vážně?
19.11.2006 (17:35)  
Tratě mají být oplocené, opatřené infračervenými čidly s vazbou na návěstidla autobloku. Na metru po vstupu nepovolané osoby do tunelu je okamžitě automaticky zastaven provoz. Jinak automobilní mafie může takhle narušovat provoz a nutit další lidi aby si koupili auta.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko