..: Tradiční železniční "burzy" nejen modelů lákají návštěvníky :..
Praha - Výměnná setkání za sebou mají dlouhou historii, vždyť to, které v kulturním sále na pražském hlavním nádraží na zítra připravuje tým Richarda Vyhlídky, je již devadesáté osmé v pořadí. Zdejší sortiment je širší pokud jde o jízdní řády, jízdenky, fotografie a další cestovatelské sběratelské předměty, ale ani modeláři nebo milovníci železničního videa nepřijdou zkrátka.

Setkání modelářů v menze Jednota v Opletalově ulici jsou zaměřená spíše k modelářství, ale neznamená to, že byste zde jiný sortiment nedostali.

Obě pražské burzy se pro řadu účastníků staly významným dnem v kalendáři. Pravidelně na ně dojíždějí i například z Bratislavy a Tater. Setkávají se zde například sběratelé jízdenek, jízdních řádů, starých fotografií. Stejně tak ale lákají k návštěvě i rodiče s dětmi, které technika železnice tradičně upoutává. Burzy jsou zároveň nevyčerpatelným zdrojem inspirace, pokud jde o vhodné obdarování šotouše :-)

Již zítra v devět hodin se na výměnném setkání železničních cestovatelů v kulturním sále na pražském hlavním nádraží koná "autogramiáda" kalendáře ŽelPage 2007, kde budete moci potkat správce zdejší fotogalerie a další lidi kolem ŽelPage.

přehled stánek KANT-CZ pultíky pokladna bufet improvizovaný kiosk

Foto: Michawel

Výměnná setkání KŽC na pražském hlavním nádraží se konají 14. října, 4. listopadu a 9. prosince.
Výměnná setkání modelářů v Opletalově ulici se konají 11. a 25. listopadu a 16. prosince, dále pak každou první sobotu v Brně.
Výměnná setkání modelářů v Pardubicích pořádá PSHŽD ve dnech 21. října a 9. prosince.
Výměnná setkání železničních modelářů v Července u Olomouce pořádá DDM Litovel ve dnech 21. října, 25. listopadu a 16. prosince.


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 13.10.2006 (12:24)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Praha


13.10.2006 (17:37)  
No tak nevim, ale v Brne jsem na udanem miste byl a nic se tam nedelo, ptal jsem se i cisnika ve vedlejsi restauraci a rikal, ze uz to nebyva. Tudiz pokud ma nekdo kontakt na organizatora, tak by se hodil (pripadne by mohl organizator urpesnit hodiny apod. pokud se neco deje)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko