..: Poptávka po kombinované přepravě ČD Cargo roste :..
České dráhy, a.s.Praha - Česká republika je od vstupu do Evropské unie, kdy došlo k uvolnění mezinárodní silniční dopravy, zaplavena kamionovou dopravou. Statisíce kamionů projíždějících přes území ČR znepříjemňují zplodinami, hlukem a vibracemi život všech lidí, kteří bydlí okolo hlavních silničních tahů. Efektivním řešením s rostoucím podílem na přepravních výkonech je kombinovaná doprava Českých drah, a. s. – realizovaná ve spolupráci s dalšími partnery.
Kombinovaná přeprava v sobě spojuje výhody silniční přepravy (flexibilní obsluha přímo u zákazníka) i železniční přepravy (spolehlivost, vyšší rychlost při přepravách na delší vzdálenosti, cenová stabilita, nezávislost na počasí). O výhodách kombinované přepravy svědčí i rostoucí poptávka ze strany zákazníků ČD.

Nárůst objemu přepraveného nákladu o 12,4 procenta oproti stejnému období loňského roku vykázaly za první pololetí 2006 České dráhy, když za měsíce leden – červen realizovaly přepravu celkem 41,87 milionů tun nákladu. Spolu s růstem objemu přepraveného nákladu rostly Českým drahám také zaúčtované tržby z nákladní železniční dopravy – a to v meziročním srovnání o 1,3 %. České dráhy za období leden – červen 2006 zaúčtovaly tržby z nákladní přepravy ve výši celkem 8,09 miliard Kč, zatímco loni to bylo za stejné období o 105,6 milionů méně. Růst i hodnota tržeb z přepravy nákladů za první pololetí je ve skutečnosti ještě vyšší – a to s ohledem na účetní zpožďování úhrad od některých partnerů.

Celá tisková zpráva ČD, a.s.

JRtrain Poslat mail autorovi | 4.10.2006 (18:49)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci


04.10.2006 (21:23)  
V tiskovce je psano:"Nákladní doprava Českých drah zaujímá svými výkony páté místo v EU..." Vite nekdo v jakem parametru(absolutni objem atd.)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko