..: Zaseknutá lanovka věznila desítky lidí :..
Lanovka Teplice - Hasiči zachraňovali v sobotu 30.9. dvacet pět lidí a psa ze zaseknuté lanovky na horu Komáří Vížka nedaleko Krupky na Teplicku. Posledního člověka sundali krátce před pátou hodinou. Na lanovce se podle mluvčího hasičů zadřelo ložisko.

Evakuace visuté lanovky začala ve dvě hodiny odpoledne a skončila v 16:50 hod. Nikomu se nic nestalo. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, z Ústí nad Labem a z Teplic. Pasažéry lanovky vyprošťovali pomocí lezecké techniky a nastavovacích žebříků.
Jak řekl náčelník lanové dráhy Jan Jurček, zasekla se převodovka, jediná součást, která nejde ihned nahradit. Kdyby se stalo něco s motorem nebo generátorem, není problém je nahradit a lanovku okamžitě pustit. V tomto případě ale nezbylo, než cestující vyprostit.

Komáří Vížka je oblíbené místo turistů. Z vyhlídkové restaurace na jejím vrcholu je rozhled na celý kraj. Lanová dráha Krupka - Komáří Vížka je nejdelší sedačková lanovka bez mezistanic v České republice. Postavena byla v roce 1952. Je dlouhá 2.348 metrů s převýšením 482 metrů (horní stanice je v nadmořské výšce 806 m). Jízda nahoru trvá asi patnáct minut.

Zdroj : iDnes.cz

Foto a další informace o lanovce : Komáří Vížka

JRtrain Poslat mail autorovi | 1.10.2006 (13:22)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu ČR Ústecký Česká republika (celá)


02.10.2006 (11:14)  
Ze by Ward-Leonardovo soustroji?
02.10.2006 (10:09)  
Od kdy mají lanovky generátor?
01.10.2006 (23:16)  
Zaseklo se pojízdné muzeum, na tento unikát se jezdí dívat i turisté z Albánie, co to máme v roce 2006 za "vymoženost" :o)))

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko