..: Viamont rekordně investuje do obnovy vozového parku :..
Loko 740Ústí nad Labem - Jeden z předních soukromých dopravců na železnici, společnost Viamont, plánuje do konce roku 2006 obří investice do obnovy vozového parku. V součtu s rokem 2005 se letos v prosinci objem investic společnosti Viamont v nákladní dopravě vyšplhá na částku 46 milionů korun. Jde o významnou podporu, která společnosti Viamont zajistí udržení vysoce kvalitních a špičkových služeb v oboru nákladní železniční přepravy. Tento způsob přepravy zboží podle expertů ze společnosti Viamont zvýší svůj význam po plánované iniciativě budoucí politické garnitury, která chce s ohledem na rostoucí nákladní silniční dopravu v České republice podpořit ekologicky šetrnější železnici.

Stěžejním projektem obnovy vozového parku společnosti Viamont je modernizace lokomotivní řady 740. Jedná se o lokomotivy určené pro posun na vlečkách průmyslových podniků. K dnešnímu dni má společnost Viamont takto modernizováno 5 lokomotiv 740 na řadu 741.5 a jednu lokomotivu na řadu 742. K rekordním investicím do modernizace vozového parku společnost Viamont motivuje také rostoucí účast na trhu mezinárodní železniční přepravy. Například pro dopravu uhlí využívá VIAMONT modernizované vozy Falls, pro přepravu štěrku jsou určeny vozy Facs a Falns.

Facs Společnost VIAMONT přepravila za prvních šest měsíců roku 2006 celkem 560 tisíc tun nákladu. Při porovnání se stejným obdobím roku 2005 jde o nárůst o 20 procent. Nejčastěji mezinárodně přepravovanými komoditami je uhlí, cement, obilí nebo pohonné hmoty. „V roce 2005 jsme například vyvezli 160 tisíc tun obilí z České republiky do Holandska. O cement je největší zájem v Rakousku, kam jsme loni dovezli asi 40 tisíc tun. O pohonné hmoty je zase poptávka v Maďarsku. Objem přepravy pohonných hmot do Maďarska dosáhl v roce 2005 výše 9 tisíc tun,“ vysvětluje ředitel pro nákladní dopravu a místopředseda představenstva společnosti VIAMONT Pavel Škarabela. Výkonové ukazatele společnosti VIAMONT v sektoru nákladní dopravy jednoznačně rostou. Zatímco v prvním pololetí roku 2005 dosáhla společnost VIAMONT při přepravě nákladu obratu 56,6 milionů korun, za prvních šest měsíců roku 2006 to bylo již 105,6 milionů korun (tedy nárůst necelých 87 %). Podle odhadů expertů ze společnosti VIAMONT bude růst nákladní přepravy dále pokračovat. Ústecká firma chce nadále spolupráci se zahraničními partnery rozvíjet. Například v roce 2006 byla společností VIAMONT rozšířena přeprava obilovin ze Slovenska do Holandska. Vedlo toho je například zajímavou komoditou kulatina, která je nejčastěji vyvážena z České republiky do Polska (především ve spolupráci s polským partnerem STK Wroclaw) a dovážena z Německa (ve spolupráci s německým partnerem rail4chem).

zdroj: Tisková zpráva Viamont


CSPSV | 21.9.2006 (9:49)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel Milynho  mail  
22.09.2006 (15:02)  
Jen tak dál !

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko