..: Jídelní vozy ÖBB budou od 1. října nekuřácké :..
OeBB Vídeň - Od 1. října budou všechny jídelní vozy ÖBB provozovány jako nekuřácké. ÖBB tím sledují evropský trend. V zemích jako je Švýcarsko, Itálie nebo Španělsko jsou jídelní vozy nekuřácké již dlouho. Kuřácké oddíly však zůstanou zachovány. Od 1.10. budou nekuřácké jídelní vozy také u ČD. U DB jsou jídelní vozy nekuřácké již od roku 1991, od 1.10. budou nekuřácká i Bordbistra, kterých DB provozují 380. Obrat gastronomických služeb DB v roce 2005 činil 90 mil.€, z toho 34 mil.€ připadá právě na bistro vozy.

Celkem provozuje ÖBB na svých vlacích dálkové dopravy 39 jídelních vozů. Zákazníci budou informováni pomocí brožur, nálepek a také přes internet. "Zákazem kouření v jídelních vozech splníme přání mnoha našich zákazníků, a to kuřáků i nekuřáků. Také naši zahraniční kolegové mají s nekuřáckými jídelními vozy dobré zkušenosti," říká Stefan Wehinger, předseda představenstva ÖBB-Personenverkehr AG. Až doposud bylo kouření v jídelních vozech možné, dokud se člověk nacházel v Rakousku. Po přejetí hranice s Itálií nebo Švýcarskem začal platit zákaz kouření. Kuřáci však mají nadále možnost si v označených oddílech zapálit.

Nekuřácká nádraží mají úspěch

Nekuřácká zóna Dobré zkušenosti mají ÖBB se zákazem kouření na nádražích, který platí od 1. ledna 2006. Ten platí v celé hale a na nástupištích až na extra vymezené kuřácké zóny. "Zatím máme převážně pozitivní ohlasy. Zákazníkům se nekuřácká nádraží líbí," říká Peter Klugar, předseda představenstva ÖBB-Infrastruktur Betrieb AG.

zdroj: Tisková zpráva ÖBB


comar | 20.9.2006 (20:18)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Rakousko


22.09.2006 (11:01)  
ČD se tomu postavili dobře,za porušení SPPO hrozí cestujícím sankce od zaměstnanců ČD 100 KČ.Od policie až 1000KČ.Zákazy jsou vylepeny úplně všude(perony,podchody,hlášení rozhlasem atd.Takové cestující by měli postihovat osobní skladník/ce přepravy(pakr),ve vlaku průvodčí,vlakvedoucí.Proč se tak neděje?Protože vyplnit hlášenku je takovej hlavolam a když snaživej zaměstnanec ji vyplní nedobrě tak má problémy.
:1+ČD SPPO, upozornění cestujících,jednotlivé staniční rozhlasy hlásí o zákazu kouření.
2 -ČD složité hlášenky a tak se pokutuje málo.
21.09.2006 (12:52)  
No ono se řekne tvrdě postihovat, kdyz ale na nadražích není nikoho, kdo by se o to postaral. Samotní průvodčí nikoho neupozorní, nijak nesankcinuji, přednostové stanice se o to také nestarají, žádná upozornění rozhlasem nejsou...ČD se k tomuto zákazu postavily tak ledabile, jak jen nejvíce mohly a jak je jejich management "schopný".
21.09.2006 (9:27)  
Konečně se trochu omezují obecně největší prasata a ignoranti veřejného pořádku (špačci jsou prostě všude, těch pár slušných není vidět). Škoda že to není u nás. Těch kteří porušují pravidla nekouření na zastávkách a ve stanicích je stále spousta. Je potřeba takové ma*ory tvrdě postihovat. (zdražit cigarety, mastné pokuty které se budou udělovat). Ať si kouří doma, kde nikoho neotravují.
registrovaný uživatel lada 
20.09.2006 (20:57)  
No slava, aspon nekde ve vlacich uz (az to vycuchne) to nebude smrdet. Ted jeste tu pulku nekurackych vozu v kazdem vlaku na ceskem uzemi, jak vyzaduji ceske zakony a budu spokojen uplne.
20.09.2006 (20:50)  
Konečně. V těch vozech se skoro nedalo jíst. Totálně zahuleno, že to klima nestíhala.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko