..: České dráhy jsou připraveny od 1. srpna posílit kapacitu některých spojů v Ústeckém kraji :..
Praha - Na základě nedohody Dopravního podniku Ústeckého kraje (dále jen „DPÚK“) s objednatelem veřejné autobusové dopravy se dle prohlášení DPÚK pravděpodobně zastaví provoz na většině spojů a linek autobusové dopravy Ústeckém v kraji a to od 1. srpna 2006. České dráhy v návaznosti na to vytipovaly železniční tratě, kde by bylo možné ode dne 1.8.2006, v případě zvýšených nároků na přepravu, posílit kapacitu některých vlaků (např. přidáním vozů). Takové opatření by mohlo eliminovat důsledky situace, která vznikne avizovaným zastavením provozu vybraných autobusových linek. České dráhy operativně přijmou opatření podle toho, jak dnes bude situace s provozováním autobusových linek vypadat.

Informace o situaci v Ústeckém kraji

Dopravní podnik Ústeckého kraje neposlal na silnice 2685 spojů. Lidé tak musí použít auta nebo jet vlakem. Využívají i spoje jiných dopravců. Autobusová nádraží jsou prázdná. Lidé, kteří dorazili na to v Ústí nad Labem, najdou na stojanech jen čísla linek, které jsou zrušené. S řadou čísel si nevědí rady. Přepážka informací se otevřela až v půl osmé. Na autobusovém nádraží v Mostě dokonce na informacích dávají lidem číslo hejtmana Jiřího Šulce, aby si stěžovali u něj. Starosta obce Telnice, kde nejezdí vlaky, zajistil lidem avii, která je vozí do nejbližšího města, kde doprava funguje. Dopravní podnik požaduje, aby kraj zaplatil dlužnou sumu za tři měsíce 315 miliónů korun. Peníze mají dopravci hradit ztrátu z provozování těchto linek. Kraj ale smlouvu s dopravcem vypověděl a peníze platit nechce. Uzavřel už smlouvu s dopravcem jiným, levnějším, ten ale ještě nemá potřebné licence. Jezdit bude až od září. Kraj smlouvu vypověděl k 1. květnu, dopravní podnik je prý velmi drahý. Jeho nynější krok považuje za nezákonný. Dopravce prý musí upozornit tři měsíce předem, že autobusy nevyjedou. Kraj chystá žalobu.

Zdroj: tisková zpráva ČD, Novinky


CSPSV | 1.8.2006 (12:56)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Ústecký


06.08.2006 (12:09)  
Ad Petr Krček : Jde opravdu o "kachnu" Podle ověřené informace ze "severočeských" uměleckých kruhů je manželka pana hejtmana herečkou v mosteckém divadle (Šulc byl starostou Mostu) a vystupuje pod rodným (dívčím) jménem.
Pokud je ve firmě ČSAD Česká Lípa zaměstnána "nějaká" paní Šulcová, tak to není manželka hejtmana Šulce, což nevylučuje jiné příbuzenské vztahy, včetně minulých, resp. může jít o shodu jmen.
03.08.2006 (20:28)  
Vzpomeňte si, jak loni na jaře pan Šulc furiantsky tvrdil, že nepotřebuje "předražené" vlaky ČD, že v kraji je dost autobusů, aby dokázaly vlaky nahradit.
Nyní "nemá" autobusy ani na pravidelné linky … a "předražené" vlaky jsou najednou dobré …
02.08.2006 (11:16)  
Ted jednu kachnu,slyšel jsem že p.Šulc má ve vedení dopr.podniku US.kraje zaměstnanou manželku!Vidím to na modrý TUNEL!Souhlasím s tvrzením starostů postiženích obcí,že jak si kraj může někomu vypovědět smlouvu,když ten samý okamžik nemá zajištěnou novou.Budte rádi,že nebydlíte v Ústeckém kraji jako já.Tady totiž nefunguje vůbec nic.Ačkoliv kraj zajímavej rozhodně je např.České středohoří,poohří,České švýcarsko atd.
registrovaný uživatel mah 
01.08.2006 (20:10)  
2 M.Zikmund - nebo vlakem do TP a pak mestskou do UL
pravda za 30 minut to nebude, ale dosta se lze
01.08.2006 (16:42)  
Do Telnice vlaky jezdí, jenže buď z Oldřichova u Duchcova nebo Děčína hl.n.Autobusy do Ústí nad Labem. Cestovní doba 30 minut. Vlakem to trvá nejméně 1:06 hodiny.
registrovaný uživatel Semík  mail  
01.08.2006 (13:51)  
taky souhlasím, jestliže 1.5. vypovím smlouvu, tak 3 měsíce je 1.8. Řekl bych, že někomu na úřadě chybí základní vzdělání, když si myslel, že autobusy budou jezdit až do 31.08.

Jo a jaký to postup v myšlení u ČD o proti czech - tek. Tady nikdo žádat nemusel..................
registrovaný uživatel mah 
01.08.2006 (13:13)  
tak tohle UL kraj trosku prepisk -
kdyz dam nekomu vypoved, tak prece neocekavam, ze mi bude oznamovat ukonceni dodavku sluzby

p.Sulc by si mel prestat honit vlastni ego a srajtofli a myslet vice na lidi v kraji (ale to asi zase az pred volbama)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko