..: Cestování: Berchtesgaden (Německo) :..

Měna: Euro (28,50 CZK = 1 €)
Počet obyvatel: 7.752

Pamětihodnosti

Marktplatz - výchozí bod městečka, většina budov na náměstí pochází z doby středověku a bydlí zde zejména výrobci hraček.
Zámek - nedaleko náměstí se nachází zámek rodu Wittelsbachů, ve kterém se v současné době nachází muzeum, v něm si můžete prohlédnout sbírku zbraní, nábytku a porcelánu.
Muzeum těžby soli - solné doly se nachází v severovýchodní části města, kde je i muzeum těžby soli, návštěvníci mají prohlídku zpestřenou díky jízdě vláčkem, skluzavkou, plavbou na lodi po jezírku či jízdou výtahem.

Ubytování a stravování

Berchtesgaden je hojně navštěvován domácími a zahraničními turisty (oblíbený je hlavně u Američanů a Japonců). I díky tomu jsou služby na té nejvyšší úrovni. Kvalitě služeb ovšem odpovídají i ceny. Nejlevnější variantou ubytování je hostel v Bischofswiesenu za 15,55 € / noc se snídaníí (s polopenzí 19,65 €). Dražší variantou jsou penziony za ceny kolem 30 - 40 €. V hotelu lze ubytování pořídit od 60 € za noc. Ceny stravování odpovídají cenám ve zbytku Německa - oběd včetně nápoje lze objednat kolem 12 €.

Doporučené výlety

Bad Reichenhall, Salzburg (A), München, Chiemsee, Obersalzberg (Orlí hnízdo)

Doprava

Z Prahy se lze do Berchtesgadenu dostat 2 způsoby - přes Německo a přes Rakousko. Obě varianty jsou přibližně stejně dlouhé. Přes Německo lze využít spoje R 454, v Landshutu přestoupit na něterý z osobních vlaků do Freilassingu a odtud do Berchtesgadenu. Přes Rakousko se nabízí EC Jóže Plečnik do Linze a odtud vlakem EC do Salzburgu a následně osobním vlakem do Berchtesgadenu. Spojení přes noc existuje, ovšem vlak R 352 jede do Mnichova a odtud je nutné se dostat do Freilassingu a dále do Berchtesgadenu. Cestující z Brna mají nejvýhodnější spojení přes Vídeň.

Jízdenky

Furth im Wald Gr - Berchtesgaden, přes Landshut a Freilassing (zpáteční)

  • beze slev... 128,00€
  • Schönes-Wochende Ticket... 64,00€ (na přepážce)
  • Summerau Gr - Berchtesgaden, přes Salzburg
  • beze slev... 78,40€

Fotografie byly použity ze serveru www.berchtesgaden.de

Přejeme šťastnou cestu, další díl seriálu bude pojednávat o Amsterdamu.


CSPSV | 5.8.2006 (12:49)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Německo Bavorsko /Bayern


07.08.2006 (14:03)  
Jeste levnejsi variantou nez Schönes-Wochenende muze byt pouziti Bayern-Ticketu (pro az 5 osob za 25 euro v automatu, pro jednoho jako varianta Single za 18 euro). Plati navic i v mnoha autobusech a dopravnich svazech (http://www.bahn.de/regional/view/bayern/bahnregional/freizeit/bayernticket.shtml)
07.08.2006 (12:29)  
A málokdo si přizná, že tam jede hlavně kvůli NSDAP...
registrovaný uživatel fpavel 
07.08.2006 (9:11)  
Já jel před měsícem do Basileje, a Transalpin jsem od Plečnika stihl. Do Lince jsme vjížděli souběžně, a stihl jsem přestoupit. Naopak mi Plečnik ujel při zpáteční jízdě, kdy měl Transalpin od Salzburgu 30 minut.
05.08.2006 (15:46)  
Spoje jsou tam celkem dobrý, jen bych chtěl varovat. Na přípoj od Plečnika v Linzi na Transsalpin zapomeňte, Plečnik pravidelně přepřahá ve Dvořišti a tím pádem si vozí minimálně 10 minut(když pominu výluky u Prahy).Nám konkrétně nedávno Transsalpin ujel o 3 minuty. Ale je fakt, že za půl hoduiny jede do Salzburgu další écéčko, jen nevím, jestli má hned přípoj na Berchtesgaden.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko