..: Věda v ulicích 2006 :..
regPraha - 23. a 24. června si budete moci prohlédnout v ulicích Prahy technické novinky a exponáty, zúčastnit se unikátních pokusů, podílet se na nich a vžít se alespoň na chvíli do role objevitelů či experimentátorů v rámci projektu Věda v ulicích. V pátek bude probíhat od 9 do 18 hod., v sobotu pak od 9 do 17 hodin.

České dráhy se do projektu Věda v ulicích zapojí výstavou motorové jednotky řady 814 s názvem Regionova. Jedná se o komplexní modernizaci a rekonstrukci motorového vozu řady 810 a přípojného vozu řady 010 na dvouvozovou soupravu spojenou průchozími plochými čely. Souprava je složena z vozu motorového a vozu řídícího. V řídícím voze je nízkopodlažní část s nástupním prostorem. Souprava umožňuje přepravu rozměrnějších zavazadel (jízdní kola, kočárky) i přepravu cestujících na vozíku, pro které je rovněž upraveno WC. Oddíly pro cestující jsou vybaveny pohodlnými čalouněnými sedadly. Jednotka je vybavena moderním audiovizuálním informačním systémem. Regionova bude sloužit především v regionální dopravě na neelektrifikovaných tratích, kde by měla nahradit starší motorové vozy řady 810.

Prezentace Regionovy proběhne ve stanici Praha Masarykovo nádraží, kde bude jednotka přistavena na konci prvního nástupiště za budovou pošty. Po celou dobu bude pro zájemce zajištěn odborný výklad o přednostech této soupravy.

Další informace o projektu Věda v ulicích naleznete na internetových stránkách www.ceskahlava.cz.

Zdroj: České dráhy


| 21.6.2006 (14:35)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Praha


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel PZ 
24.06.2006 (21:49)  
Krček:Tak si jezdi starým Kufrem. Nebo jezdi na kole. Aspoň budeš zdravej. Nechápu, co chceš. Desiro nebo jiný nedostaneš a 814 je snad lepší, než 810, ne?

Jinak na tu výstavu asi nepatří. Co je na tom vědeckého? Tu renovaci by zmákla i banda z externí praxe z učilišť. Pokud teda vynechám zab. zař. a další jemnější elektroniku...
registrovaný uživatel eman22 
24.06.2006 (21:05)  
to: Petr Krček
Když tu 814 nechceš jak řikáš "k nám" tak to si určitě všichni na dráze sednou na zadek a dají ti tam něco jiného!Měl bys jim říct co chceš aby tam jezdilo aby ti tam náhodou nedali něco co nechceš.
23.06.2006 (14:12)  
Nechápu jak železniční fandové mohou kazit ČD kulturu cestování,at už chtěj jezdit ve starym nebo ne, tak to stejně nemohou ovlivnit.Naopak mnoho fandů by si přálo skutečně nová vozidla a to nejen Desiro, ale i další.814 je kšunt,já to k nám nechci,kromětoho 814 na takovéto výstavě nemá co dělat, ta je spíš pro ostudu.
registrovaný uživatel greens 
23.06.2006 (9:27)  
A eště něco: čd se snažej zlepšit kulturu cestování,vedle sprejerů a vandalů jim to kazej taky některý železniční fandove který by chtěly jezdit ve starejch řachnách.Netýká se to jenom regiosuku.
registrovaný uživatel greens 
23.06.2006 (9:23)  
Všichni tady nadávate jakej je to ve skutečnosti starej a nemožnej krám.Jestli to bude jezdit myslíte že obyčejný pasažéři to poznaj? Jakmile uviděj novej interiér,tak je asi nebude zajímat nějakej motor nebo rekonstrukce z 810.Tim se ale regiošuku nechci zastavat v ty jedničce byly třeba sedačky udělany uprostřed oken jestli to maj ty další upravený nevim.
registrovaný uživatel waszyn 
22.06.2006 (13:25)  
tak me napadlo jake by to vzbudilo reakce, kdyby nekdo koupil na srotaku autobus Skoda SM-11, vymenil tam sedacky, nalakoval, dal buse a prezentoval to jako moderni evropsky standart a vykvet vedy :-)
registrovaný uživatel sersa  mail  
21.06.2006 (22:57)  
Proc mam takovej vtiravej pocit ze Regiosuk najezdi vic kilaku po vsech moznych propagackach a vystavach nez pri normalni cinnosti pro kterou je navrzen - tj. vozeni lidi? CD uz opravdu nevi jak presvedcit lidi ze 30 let ( v lepsim pripade) je opravdu jen klam a pokroucena realita a ze skutecnosti je regiosuk na kazde lokalce a bimbadlo na kazdem rychliku...
21.06.2006 (22:12)  
Jestli je to ta akce jako loni, tak to za moc nestálo. V Praze bylo všehovšudy asi pět míst, například uprostřed velké prázdné plochy před Rudolfinem se ukazovala jakási bublající výlevka a jiný vědec přednášel s počítačem mezi davy valícími se vestibulem stanice metra Můstek. Loni tam aspoň stálo to morálně zastaralé pendolino, ale regionova... dráhy už nevědí kam ji nastrčit.
registrovaný uživatel Zelí  mail  
21.06.2006 (16:57)  
Když se Regionova porovná s koněspřežkou do Budějic, tak tam nějaký pokrok je. Celá Evropa brzy příjde na to ,že šla špatným směrem a budoucnost je naše regionova.
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
21.06.2006 (15:56)  
Regiosuk = veda? No te pic. :-D Jinak ten, co ma povidat o prednostech te soupravy, se moc nenakeca. :-D
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko