..: Mezinárodní veletrh Czech Raildays 2006 :..
RegionovaOstrava - Ve dnech 13. až 15. června 2006 se v Ostravě uskuteční další ročník mezinárodního veletrhu drážní techniky, výrobků a služeb pro potřeby železniční a městské kolejové dopravy s názvem Czech Raildays 2006. Veletrh si klade za cíl především propagaci kolejové dopravy široké veřejnosti. Zainteresovaným firmám a společnostem přináší možnost prezentace novinek a navázání potřebných kontaktů. Veletrh se již tradičně uskuteční v areálu nákladního nádraží železniční stanice Ostrava hl. n.

Ve venkovní části veletrhu uvidíte novou motorovou jednotku řady 814 Regionovu, kterou pro České dráhy vyvinula společnost Pars nova. Regionova zamíří na sever Moravy vůbec poprvé. Hned vedle nejmodernější motorové jednotky bude umístěn renovovaný vůz M 124.001 Komarek, který byl prvním motorovým vozem jezdící po českých tratích. Škoda Transportation spolu s dceřinou firmou ČKD Vagonka představí design a průběh výroby nové třísystémové lokomotivy Škoda řady 380 vyvíjené pro České dráhy v Plzni. České dráhy na volné ploše představí rekonstruovaný lůžkový vůz WLAB 85 v nových reklamních barvách produktu Auta sbalená na cesty, který od 7.5.2006 jezdí na autovlaku R 425/424 Laborec z Prahy do Popradu.

Další exponáty budou umístěny ve veletržní hale, kde představí svoji produkci výrobci z oblasti sdělovací a zabezpečovací techniky, traťového hospodářství a výrobci komponentů pro vozidla. České dráhy budou mít umístěnou expozici v hale A 02, kde budou prezentovat zejména nabídky z oblasti osobní přepravy, hlavně pak rozšířenou nabídku půjčoven kol, cestování s kolem po železnici. V rámci společné expozice bude své služby prezentovat také dceřinná společnost ČD Telematika, a. s., která představí IS provoz sloužící k sledování pohybu vozu a zásilek na dopravní síti přes GSM nebo GPS, mapové portály Českých drah a praktickou ukázku produktu Simulátor dopravní kanceláře, tzv. e-Learning.

Součástí veletrhu jsou také odborné semináře z oblasti vývoje a provozu železničních vozidel, rozvoje železniční infrastruktury a zabezpečovací techniky.

Návštěvní hodiny:
* úterý 13.6. - 9.30 až 18.00 hod., * středa 14.6. - 9.00 až 18.00 hod., * čtvrtek 15.6. - 9.00 až 16.00 hod.

Vstupné pro dospělé 40 Kč, pro děti, studenty a důchodce 20 Kč. Školy mají vstup zdarma na základě předloženého seznamu odsouhlaseného vedením školy. Prodej vstupenek končí vždy hodinu před koncem návštěvní doby.

zdroj: České dráhy


| 10.6.2006 (20:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Moravskoslezský


registrovaný uživatel MirekM  mail  
12.06.2006 (21:03)  
Však si tam můžeš jít o všedním dnu, kdy by byly i ty semináře; já bych tam jel o víkendu…
12.06.2006 (16:54)  
s tím víkendem bych moc nesouhlasil protože by tam byla akorát taková ta veřejnost jako malý děti s rodiči kteří tam akorát otravují na těhle akcích jako jsou běžné výstavy lokomotiv.a kdo tam chce být vezme si volno takové lidi znám.
registrovaný uživatel MirekM  mail  
12.06.2006 (5:34)  
Já bych byl nejradši, kdyby tam aspoň ta vystavená vozidla zůstala do víkendu.
dopisovatel nebo člen ŽP Hawkey  mail  
12.06.2006 (0:21)  
Mitas: plne souhlasim. Zvlaste odborne seminare, ktere jsou soucasti Czech Rail Days a moznost pohovorit se zastupci ruznych firem me do Ostravy pravidelne lakaji.
registrovaný uživatel Mitas 
11.06.2006 (18:21)  
Veletrh Czech Raildays je v první řadě odborná akce, která má pouze jako jeden z cílů popularizovat železniční dopravu. Veřejnost zajímají především exponáty na kolejích, ale na veletrhu se představuje velký počet firem dodávajících komponenty, firem zaměřených na stavbu a údržbu svršku, na sdělovací a zabezpečovací techniku, ... - a to laickou veřejnost příliš neosloví. Právě s ohledem na vystavující firmy a na minimální návštěvnost o víkendu byl veletrh před třemi lety přesunut z původního termínu na úterý - středu. Chtěl bych doplnit některé údaje - informace o lokomotivě řady 380 zazní pouze na semináři dne 14.6., přičemž s ohledem na oznámení příspěvků po termínu uzávěrky nejsou zahrnuty v pozvánce. Na veletrhu budou dále z venkovních exponátů lokomotiva 774.701, prototyp řídicího vozu 954.001, motorová jednotka Desiro Classic prezentovaná společností Angel Trains International, své novinky představí LOSTR Louny, OOS Ostrava, Spedice ČD, ... Celkem je prezentováno přes 100 firem.
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
11.06.2006 (8:56)  
taky to musím nějak vymslet...chci se tam dostat dopoledne,to bývá míň lidí
registrovaný uživatel MirekM  mail  
11.06.2006 (6:21)  
„Veletrh si klade za cíl především propagaci kolejové dopravy široké veřejnosti.“
Tak proč to konečně neudělaj’ o víkendu?!

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko