..: Výhodné cestování na síti Bayerische Eisenbahngesellschaft :..

Ilustrační fotoNěmecko - Šumava - Při cestování v německé části Šumavy je nyní možné využít zvýhodněnou nabídku, která platí jak pro vlaky (WaldBahn), tak pro autobusy vybraných dopravců. Připraveny jsou dvě verze této jízdenky Bayerwald-Ticket a Bayerwald-Ticket Plus. Obě jízdenky jsou shodné, jen Plus verze obsahuje navíc trať do města Plattling (přípoje na Passau, München, Regensburg a Nürnberg). Podrobnou mapu se zakreslenými trasami, kde lze tento doklad použít najdete zde. Cena za verzi Plus je stanovena na 12 Euro, levnější varianta přijde na 6 Euro. Jízdenky platí každý den vždy od osmi hodin ráno do půlnoci, o víkendech pak bez časového omezení, čili 24 hodin. Další zajímavostí těchto jízdních dokladů je možnost přejet česko-německé hranice. Jízdenky platí na trati ČD 183 Plzeň - Železná Ruda z hranic až do stanice Špičák. Pravidelně pak do této stanice zajíždí jednotka dopravce Waldbahn.

Pro železniční nadšence připomeňme, že se v této oblasti konají velmi často různé historické železniční akce (v německé části nádraží Železná Ruda (Bayerisch Eisenstein) se nachází malé muzeum s funkční parní lokomotivou a nelze opomenout trať z Gotteszell do Viechtach, kde jezdí historický motorový vůz podle speciálního jízdního řádu (hodně se mění podle konkrétního období). Oblast je navíc velmi zajímavá pro milovníky přírody.

Aby byla informace kompletní, je nutné dodat, že v rámci Bavorska je možné využít ještě jednu slevu, kterou je dobře známý Bayern Ticket v běžné verzi a verzi Single, čili pro skupinu až pěti osob a pro jednoho cestujícího (ceny 25 Euro a 18 Euro). Platnost je ve všední dny od 9:00 do 03:00 dalšího dne, o víkendu platí od půlnoci do 03:00 následujícího dne. Další výhodnou nabídkou je samozřejmně české SONE+, to je ale omezeno pouze na volné dny.

Zajímavé odkazy:


michawel | 5.6.2006 (23:27)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Německo Bavorsko /Bayern


registrovaný uživatel gahl 
06.06.2006 (16:22)  
Jednotka dopravce Waldbahn? :-) to asi ne je to jen marketingový název ("Markennamen ") tratě dotyčné jednotky provozuje Regentalbahn v úzké spolupráci s DB.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko