..: České dráhy se stávají skvělým podnikem :..
České dráhyPraha - České dráhy v rozsáhlé tiskové zprávě z 31.5.2006 píší o růstu všech klíčových ukazatelů v 1. čtvrtletí letošního roku. V osobní dopravě vzrostly přepravní výkony vyjádřené v osobokilometrech meziročně o 7 %, počet cestujících pak o 2,6 %. V nákladní dopravě došlo k nárůstu nákladů v tunách meziročně o 10,8 %. Tržby rostly meziročně v osobní dopravě o 2,2 % a o téměř 5 % v nákladní dopravě.
„Za pozitivními výsledky Českých drah v prvním čtvrtletí stojí změny, které ve společnosti nastaly po příchodu nového managementu v květnu loňského roku. Jako správný krok se ukázala změna ve způsobu řízení dvou hlavních činností ČD – osobní a nákladní dopravy. Ty jsou dneska zcela odděleny a podléhají každá přímo zodpovědnému náměstkovi generálního ředitele,“ komentuje výsledky ČD za první čtvrtletí Josef Bazala, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah a dodává: „do výsledků se také promítla naše strategie změn – zavádění nových produktů a služeb, modernizace infrastruktury a vozového parku, stejně jako změny v přístupu k našim zákazníkům, například na úrovni krajů.“

V osobní dopravě využilo v měsících leden – březen služeb ČD 46,163 mil. platících zákazníků a tržby dosáhly výše 1,121 mld. Kč. Rekordním měsícem byl březen, kdy bylo přepraveno 16 mil. cestujících (o 1,2 mil. více než v roce předchozím), a to v porovnání za rok 2006 i 2005. Tento růst přičítají České dráhy uvedení nových služeb pro cestující (SC Pendolino), jednání s kraji ve vztahu k regionální dopravě a celkové modernizaci osobní dopravy. „Změny budou pokračovat i v dalších obdobích letošního roku – České dráhy dokončují zcela novou strategii osobní dopravy, přijdou s nabídkou dalších produktů, které doposud v České republice neexistovaly a učiní celou řadu dalších kroků tak, že změnu v dalším růstu kvality služeb Českých drah letos zaznamená každý zákazník,“ uvedl Jiří Kolář, náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu.

Ilustrační fotoK úspěchům v nákladní dopravě se vyjádřil náměstek generálního ředitele pro nákladní dopravu Rodan Šenekl - „České dráhy v podmínkách zcela otevřeného liberalizovaného trhu a při stále nevýhodném postavení vůči silniční dopravě zcela zvrátily dosavadní trend ve vývoji nákladní dopravy. Naopak – jak je patrné z výše uvedených ukazatelů – zaznamenávají vysoký růst výkonů a naše aktivity pod značkou ČD Cargo představují výrazně úspěšnou část z portfolia činností Českých drah.“ Výpis všech změn od května loňského roku, kdy nastoupil nový management, najdete v tiskové zprávě Českých drah.

zdroj: Tisková zpráva ČD


CSPSV | 2.6.2006 (18:25)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


02.06.2006 (23:35)  
Tady není co dodat. Takovou formou napsaná tisk. zpráva, to fakt ne, ach, ach... .
registrovaný uživatel Zelí  mail  
02.06.2006 (22:04)  
Mně se to líbí. A taky mám rád tu o Smolíčkovi.
registrovaný uživatel M 
02.06.2006 (21:18)  
Mno... husty...
02.06.2006 (19:00)  
"...píší o růstu všech klíčových ukazatelů v 1. čtvrtletí letošního roku."

Jó kdyby byla jedním z klíčových ukazatelů kvalita poskytovaných služeb...
02.06.2006 (18:44)  
Asi mu bylo líto, že se nemůže postavit po bok jistých MT a JP a před zraky národa hodinu chválit sebe a sobě blízké... Ale dávat tyhle kompletní žvásty na Želpage mi přijde zbytečné, stačí odkaz v sekci "humor a zábava".
registrovaný uživatel comar 
02.06.2006 (18:43)  
oddeleni propagandy (pardon, vlastne marketingu) se zase ozvalo... Fakt by me zajimalo, proc nekdo vubec takoveto tiskove zpravy vydava.
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
02.06.2006 (18:40)  
Hehe, uz jsem si rikal, ze je pan Ondruj nemocny, protoze uz jsme dlouho nemeli pravidelno davku techto budovatelskych kecu. :-D Tesi me, ze je pan Ondruj soude podle tohoto clanku v nejlepsi forme. :-D
02.06.2006 (18:36)  
GRATULUJEME!!! Třeba by vám Míša David složil a nazpíval nějakou hezkou písničku oslavující ČD...:-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko