..: Obnovení provozu mezi Loktem a Loktem předměstím :..
Ilustrační foto - 810Loket - Podle článku v nejnovějšjím Železničáři by měl být letos zrekonstruován osmisetmetrový úsek trati 144 (Nové Sedlo u Lokte - Bečov nad Teplou) mezi žst. Loket a zastávkou Loket předměstí. K tomuto kroku přinutil zástupce kraje a města složitý přestup z vlaků do autobusů směrem na Horní Slavkov - k loketskému nádraží je komplikovaný příjezd přes střed města. U obnovené zastávky Loket předměstí vznikne tzv. miniterminál. Celková cena rekonstrukce je odhadována na téměř 3 miliony Kč a zahrnuje výměnu železničního svršku, opravu mostu, rekonstrukci přejezdu a vybudování nástupiště s čekárnou a osvětlením. V návrhu jízdního řádu na rok 2007 jsou již spoje z Nového Sedla ukončeny ve staronové zastávce.
Zbývající úsek trati, který nebude rekonstruován, existují 3 varianty - celková rekonstrukce, zrušení trati nebo její využití pro turistickou železnici. A právě poslední variantu podporuje zvláštní komise zřízená k tomuto účelu.

Zdroj: Železničář 2006/15-16


Petrr | 14.4.2006 (21:26)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Karlovarský


14.04.2006 (22:51)  
Jednoznačně dobrá investice. Když jsem tam byl, viděl jsem dva lidi co přes ten "zavřený" železniční most přes Ohři a skrz tunel šli - byl jsem to já a můj kamarád, celou trať z Krásného Jezu jsme projeli na běžkách. Já jsem pro rekonstruovat to až do Horního Slavkova pro vlaky, neříkejte že by to místní neocenili - těm je asi celkem jedno jestli přestupují v Lokti nebo v Lokti předměstí, tohle obnovení provozu přispěje hlavně obyvatelům Lokte.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko