..: Nové spojení v Praze :..
novespojeniPraha - Stav ražeb tunelů od východu je 1023 m u jižního a 714 m u severního tunelu. Ten se razí současně i od západu a nyní je na kótě 18 metrů. Termín prorážky jižního tunelu byl předběžně stanoven na 23.5. letošního roku. Počítá se i se dny otevřených dveří pro zájemce v tunelech i dalších částech stavby. Počítá se se zářím až říjnem, přesný termín bude určen později v závislosti na zachování bezpečnosti všech návštěvníků.
Kromě tunelů byla v minulém týdnu zahájena montáž obloukových trakčních stožárů dodavatelem trakce (Elektrizace železnic). Výrobcem ocelových konstrukcí je EŽ Vlkov u Tišnova. Návrh vychází z požadavku architektů, aby korespondoval s celkovým vzhledem Nového spojení. Nezadržitelně se také blíží zahájení výstavby nosné konstrukce estakády. Ta se bude skládat ze 710 prefabrikátů.

Zdroj: Nové spojení


CSPSV | 21.3.2006 (18:54)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Praha


22.03.2006 (21:28)  
Překvapily mě obloukovité stožáry TV, někde jsem četl, že se od nich proti původnímu projektu upustilo, což jsem přivítal. Připadá mi to vzhledově dost monstrózní.
22.03.2006 (12:03)  
V prostorách bývalého depa (točna, zadní přesuvna) je mezi pilíři postavena pomocná konstrukce (lešení). Patrně bude sloužit k pokládání nosníků.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko