..: Vlak zabíjel při charitě v Uruguayi :..
Nehoda v UruguayiMontevideo - Uruquay - Sedm lidí přišlo o život a dalších jedenáct utrpělo zranění poté, co je zajela lokomotiva, kterou tahali v rámci charitativního TV přenosu.
Neštěstí se odehrálo před tisíci přihlížejících lidí, mezi nimž byly tři tisícovky dětí z místních základních škol.

Akce měla vynést peníze na nemocnici v Youngu, ležícím 380km západně od uruguajského hlavního města Montevideo.
Při "testu síly" táhlo a tlačilo mohutnou nákladní lokomotivu se dvěma vagóny asi 200 lidí. Na terénu zvlhčeném deštěm nejprve uklouzl jeden člověk, který pak strhl řadu dalších. Kola lokomotivy řadu osob rozčtvrtila. U zraněných šlo vesměs o amputaci různých částí končetin.
Místní úřady vyhlásily po neštěstí tři dny smutku.
Charitativní program, při němž měli účastníci plnit náročné úkoly, připravila televizní stanice Kanál 10. Jeho mluvčí Graciela Baccino označila tragédii za "hluboce zarmucující" a uvedla, že televize nabídla postiženým rodinám "solidaritu a podporu".

Zdroj : Aktuálně.cz
Foto : BBC

Drapa Poslat mail autorovi | 18.3.2006 (13:52)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu Svět


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
20.03.2006 (21:15)  
Nabízí se otázka: Je skutečně nutné pro to, aby někdo přispěl ke zmírnění utrpení určité skupiny lidí, současně vystavovat riziku jinou skupinu lidí? Nechápu, proč je charita uskutečňována takovýmto sobeckým způsobem. Nemám dostatek detailních informací (např. sklon tratě, organizační záležitosti), ale myslím, že je to klasická mediální kravina. Jsem zvědav na určení něčí osobní odpovědnosti za tu nehodu.
dopisovatel nebo člen ŽP Zlámalík  mail  
20.03.2006 (12:05)  
Jak čtu: lokomotivu současně táhli a tlačili. Kdyby nestál nikdo před ní, tak by byl pokoj.
registrovaný uživatel Bram 
20.03.2006 (10:46)  
Už se děly i horší věci. V jednom severočeském depu napadlo někoho zastavovat lokomotivy nohou. Noha byla obléknuta do boty které všichni známe pod jménem kanady. Ta bota ale musela mít ocelovou špičku. Pak to při velmi nízké rychlosti fungovalo. Bohužel se našel maník, který si na tuto akci vzal kanady bez ocelových špiček. Jak to dopadlo, každý si sám domyslí.
20.03.2006 (9:33)  
Darwin tomu říkal přirozený výběr. živočich, který potlačí pud sebezáchovy dlouho nepřežije. Je to totéž, jako když řidič vjede na přejezd, kde bliká červená, aneb: pokud chci dělat kraviny, musím počítat s tím, že na to doplatím. Stalo se, byla to jejich blbost, brečet není nutno.
registrovaný uživatel fýra  mail  
20.03.2006 (0:45)  
Jakási logika při každé lidské činnosti platí všude i při charitativní akci. Při práci, kde je nutný alibismus zaměstnavatele pro případ, že se něco stane, se všechny tyhle logiky a někdy i nelogiky sepíšou a říká se tomu předpis. A pokud někdo táhne lokomotivu a jde přitom v kolejišti a pak se diví, že když upadne, tato ho přejede, neměl tam vůbec co dělat
registrovaný uživatel fýra  mail  
20.03.2006 (0:40)  
Pane chytrý M! Můj bratr/sestra/syn/dcera/otec/matka by takto zcela jistě nezemřela, protože není tak zpitomnělá, aby někde tahala lokomotivu. To může napadnout zřejmě asi tebe a pár magorů v Urugvaji
registrovaný uživatel M 
20.03.2006 (0:15)  
Nekomu proste z hury dano nebylo. Ale asi budes aspon krasnej, kdyz uz jsi uplne blbej...
Ty predpisy (jako fakt by me zajimalo, jake jsou predpisy na roztahovani lokomotivy lanem na charitativni akci, ale to je jedno) neporusili ti mrtvi (jestli ti tahouni byli vsichni ajznbonaci, tak sorry) - to je asi ten "problem"... Ale nemam pocit, ze byl sto to pochopit...
19.03.2006 (23:22)  
No jo aby ses neposral zirecku, to je snad uplně normalni, kdyz se neco stane tak se kolem toho hned delaj fory...no A??!! Podívej se na kartinki.cz a asi tejden neusnes. Ano chapu, pokud se to bude tykat me rodiny..tak mi to taky prijde blby, ale i takhle se s tim dá vyrovnat. A kdyz ty kreténi nedodrzej predpisy, tak je to jejich blobost, i kdyby je rozemlelo na karbanátky...
19.03.2006 (23:22)  
Nechci tu příliš žertovat, ale chtěl jsem upozornit na to, že předpisy jsou v každé zemi na jiné úrovni. Co je např. u nás zakázáno, je jinde povoleno nebo to není definováno. Stane-li se podobná nehoda, dochází poté (většinou) úpravě předpisů, aby se podobná událost neodehrála.
19.03.2006 (22:48)  
Ještě ,že netahali parní válec.
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko