..: Ve čtvrtek 16.3.2006 budou stávkovat odboráři Federace strojvůdců ČR :..
stavkaPraha - Strojvůdci vstoupí tento čtvrtek do stávky. "Provoz na železnici se zastaví minimálně na hodinu", řekl mluvčí Federace strojvůdců Libor Poláček. Konkrétní čas vypuknutí stávky a přesnou délku jejího trvání oznámí prezidium FS zítra.
Dráhy se na stávku připravují, ale nejsou schopny odhadnout, jak stávka poškodí podnik a cestující. ČD odhadují škody v řádu miliónů korun denně. Podle Duška (OSŽ) FS stávku vyhlásí, ale vlaky přesto pojedou. Ne všichni strojvedoucí jsou totiž ve federaci. Ta jich sdružuje 6.000, OSŽ má ale dalších 800 a odborově neorganizováno je 1.000 strojvůdců. Podle Jaromíra Duška nebude stávka trvat déle než 3 hodiny a na zajištění provozu po tak krátkou dobu stačí podniku jen několik stovek strojvedoucích. Vedení Českých drah věří, že pokud se ve čtvrtek 16.3.2006 uskuteční stávka strojvůdců FS, bude mít především symbolický charakter a neovlivní výrazně plynulost železniční dopravy v České republice.
Důvody stávky se netýkají kolektivního vyjednávání či jiných vztahů mezi zaměstnanci a zaměstnavatelem.

V případě uskutečnění stávky se budou ČD řídit následujícími pravidly:
1. Požadavek 100% garance bezpečnosti provozu ze strany FS - dodržení všech bezpečnostních předpisů (odstavení vlaků ve stanici, nikoli na širé trati, dojetí rychlíkových spojů do větších stanic)
2. V případě symbolické stávky v rozsahu několika minut nebude plynulost provozu výrazně ovlivněna - dopad na cestující by měl být minimální
3. V případě déle trvající stávky - ČD přijmou taková opatření, aby byly minimalizovány dopady na cestující - část spojů bude provozována nehledě na stávku, u dalších spojů se počítá se zajištěním náhradního dopravního řešení

Zdroj: Novinky, Tisková zpráva ČD, a. s.


CSPSV | 14.3.2006 (20:05)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
14.03.2006 (20:21)  
Proč vlastně stávkujou?
14.03.2006 (20:11)  
Přístup strojvůdců je namyšlený, nezodpovědný.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko