..: Na letiště v Mošnově bude jezdit vlak :..
koridorOstrava - Na konci roku 2009 by cestující měli jezdit na ostravské letiště v Mošnově i vlakem. Rozšíření železniční dopravy o napojení na letiště na trati ze Studénky do Sedlnice inicioval kraj. Na letišti budou 2 zastávky - u průmyslové zóny a u nové odbavovací haly. Investorem bude stát a stavba si vyžádá asi 0,5 mld. Kč. Projektová příprava bude zpracována v letošním a příštím roce. Stavba by měla začít na konci roku 2008 a skončit v roce 2009. Podle SŽDC stát s investicí počítá.
Napojení bude dlouhé 3 km, na jednokolejné trati bude maximální rychlost 90 km/h, každé z nástupišť by mělo být dlouhé 170 m. Náměstek hejtmana Pavol Lukša uvedl: "Chceme, aby všechny rychlíky na trati Praha - Ostrava včetně pendolin stavěly i ve Studénce, aby měli všichni cestující po příletu do Mošnova možnost rychlého napojení na železniční spojení s hlavním městem nejen z Ostravy-Svinova. Počítáme také se zajištěním posilových vlaků v době hlavní turistické sezóny podle potřeb cestovních kanceláří, které odbavují lety z Mošnova."
Očekává se, že v roce 2010 by se na letiště mělo dostat až 2.900 lidí denně, o 10 let později dvojnásobek. Vloni odbavilo letiště 300.000 cestujících, do 5 let se očekává nárůst až na 1 mil. cestujících, a ty už nezvládne na letiště dopravit jen autobusová a individuální doprava.

Zdroj: Tisková zpráva KÚ Moravskoslezského kraje


CSPSV | 11.3.2006 (19:19)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel rohilkk  mail  
13.03.2006 (16:21)  
Jej, to s tou vleckou primo ze studenky vidim jako velice nepravdepodobne, ne-li neuskutecnitelne, je tam totiz ch.k.o. poodri a ochranci prirody tam jen tak neco noveho vybudovat nenechaji, to jsem uplne klidny a
viz prispevek Jakub Košmider ve studence zastavuje jen a pouze IC 540 541 hutnik a by ses covece divil kolik lidi zde prestupuje smer stramberk a taky smer ostrava svinov, ono samotne spojeni Studenka, Suchdol n. O. smer Praha je velice smutny a pokud nekdo jezdi autem, vubec se mu nedivim protoze ty nepripoje mezi osobnimi a EC. IC v Hranicich jsou az k placi...Tvurci GVD by se za to meli stydet!!!
13.03.2006 (12:13)  
Ať bude počet leteckých cestujících jakýkoli, může být v pozadí požadavek na zásobování letiště leteckým palivem železniční dopravou. To znamená, že palivo by se stáčelo přímo ze železničního vozu do zásobníku na letišti a nemuselo se provádět nějaké mezipřevážení "odněkud" po silnici … Každá cisterna představující potencionální pojízdné krematorium, která zmizí ze silnice bude ku prospěchu …
Nevíte náhodou, odkud se nyní palivo na letiště v Ostravě vozí ?
V Dresden na letiště jezdilo v minulosti jednoduché Desiro, dnes tam skutečně jezdí patro …
13.03.2006 (11:24)  
Ach jo, zase další desinformační zpráva. Že vůbec takové bláboly píšete na Želpage? Jediné s čím se skutečně uvažuje je napojení vlečky k průmyslové zóně Mošnov - viz přípravná dokumentace:
<i>Jihozápadní část území průmyslové zóny je nyní napojena vlečkou úvratí od železniční stanice Sedlnice na trati Českých drah číslo 325 Studénka - Veřovice. Trať i vlečka jsou jednokolejné neelektrifikované. Vlečka kříží úrovňovým železničním přejezdem silnici II/464. Využití současné vlečky se jeví jako silně omezené, ne-li nemožné, kvůli nevhodnému křížení se stávajícími komunikacemi. Navrhuje se proto obousměrné napojení na stávající železniční trať. Předpokládá se, že nová vlečka (případně osobní trať) bude křížit silnici II/464 mimoúrovňově a součástí její výstavby bude vybudování dvou nadjezdů silnice II/464 nad tratí. Dle koncepce rozvoje dopravy kraje se předpokládá zavlečkování přímo ze strany železniční stanice Studénka, to znamená vybudování nové vlečky včetně možnosti přímého napojení na odbavovací halu letiště Mošnov.</i>

Shrnuto, podtrženo: bude to VLEČKA!

Vůbec bych se nedivil kdyby KÚ MS kraje přišel s myšlenkou dostavby tratě Fulnek-Opava :o)
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
13.03.2006 (9:46)  
Jugy: ...tos mě teda povzbudil :-(
registrovaný uživatel Jugy  mail  
13.03.2006 (9:41)  
Pánové, kroťte vášně. To jste si nevšimli, že zdrojem této zprávy je "Tisková zpráva KÚ Moravskoslezského kraje" a že budou brzo volby? To komunální politicky zpravidla před volbami tak dělávají, že něco naslibujou (často té věci ani nerozumí), ohánějí se různými "výzkumy" a "průzkumy", které jim hrají do karet a po volbách skutek utek'. Já bych se tím zas tak nevzrušoval.
13.03.2006 (9:11)  
Když nesedí přípoje, nevystupuje tam nikdo (Suchdol, Studénka). Všechno je na jízdním řádu!
Ale když to bude jako dnes, že pokud se chci dostat v rozumném čase v sobotu do Prahy, tak jsem nucen jet autem do Suchdolu nebo do Hranic (ideální by byl Olomouc), tak se nedivím, že tady vystupuje málo lidí a že si do té Prahy raději zajedou autem.
13.03.2006 (0:22)  
K tomu zastavování ve Studénce, a k těm kteří říkají že by se našlo dost lidí ... jeďte se někdy podívat nějakým odpoledním/večerním IC/EC co zastavuje v Hranicích, Suchdolu, Studence ... kolik tam vystoupí lidí ? ! ? Do Mošnova v následujících letech moc lidí cestovat asi nebude, ale pořád více, než na některých malých tratích v republice kde jezdí jeden mororák jednou za den ... :o)
registrovaný uživatel M 
12.03.2006 (22:46)  
Panove, a na to, ze jsem z Prahy jste prisli jak?
Srovnavat prazske a ostravske (nebo brnenske) letiste je ale dosti odvazne
registrovaný uživatel Lenny 
12.03.2006 (22:37)  
To M, rohlikk a Payus: Nechte toho dohodování, nemá to cenu. Je naprosto zbytečné se hádat o tom, kde budou vlaky zastavovat v roce 2010. A co tam bude jezdit za soupravu. Osobně si myslím, že 471. Mošnov bude napojen do IDS MSK.
registrovaný uživatel rohilkk  mail  
12.03.2006 (22:09)  
No jo, pro prazaky je tady sibir, to jsem slysel od jedne vystoupivsi prazacky z ostravana...Ale co vsechno delaji ostravaci ze sibire pro Prahu, to uz nevidi nikdo, je to ale zbytecne, jen si vzpomente az pojedete do Berouna ve 471cce:-)
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko