..: Problémy se sněhem :..
infoTábor - V pátek v podvečer se jižními Čechami a Vysočinou prohnala silná větrná smršť doprovázená sněžením a místy deštěm se sněhem. Silné nárazy větru na několika místech trati Tábor - Bechyně (202) způsobily pád stromu na koleje a nedaleko zastávky Bechyňská Smoleč i přerušení trakčního vedení. V důsledku toho byla zavedena NAD, na odstranění škod intezivně pracovali zaměstnanci ČD. Spoje jezdili se zpožděním 40-80 minut, někreré vlaky byly dokonce odřeknuty.

Karlovy Vary - S velkým množstvím nového sněhu, kterého na hřebenech Krušných hor napadlo místy až jeden metr, se potýkali i železničáři na Karlovarsku. Na trati K.Vary - Potůčky museli nasadit sněhovou frézu.
Zdroj : Novinky.cz

Jablunkov-Návsí - Překvapivě bez zranění se obešla sobotní nehoda polského kamionu u Návsí u Jablunkova. Řidič jel moc rychle a na železničním nadjezdu s autem projel svodidly a spadl ze srázu do kolejiště. Poškodil železniční svršek a trolejové vedení trati č.320 z Č.Těšína do Mostů u Jablunkova.
Zdroj : iDnes.cz

Doplnil : -jr-

Václav Růžek | 18.12.2005 (22:51)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Jihočeský


20.12.2005 (19:09)  
také doplním: odklony a následná zpoždění v Rakousku jsou z důvodu lavinového nebezpečí na některých tratích
editor nebo admin ŽP JRtrain  mail  
20.12.2005 (12:39)  
k tomu doplním, že v sobotu měli problémy na již zadrátovaném úseku K.Vary - Vojkovice. Nevím, zda došlo ke stržení trolejí, ale diesely jezdily v celém úseku K.Vary - Kadaň
19.12.2005 (21:39)  
Ex100 přijel v neděli cca 3 hodiny zpožděný, v obráceném řazení neb v Rakousku jel někudy odklonem a úvratí, navíc polovina vozů byla nefunkční - údajně už ze Slovinska. Škoda, že ČD místo něj nevypravili náhradní soupravu a nechali cestující čekat přes dvě hodiny na Sp1838.
Dnes si z Rakouska veze cca 100 minut.

Velká kalamita byla v pátek a v sobotu ve Strančicích. V pátek padlo několik stromů a strhlo trolej v obou kolejích do Senohrab. Po několika hodinách se podařilo zprovoznit 2.traťovou kolej. Trolej v 1.traťové se podařilo opravit až k sobotně-nedělní půlnoci (několik set metrů včetně zesilovacího vedení leželo na zemi). Bohužel v sobotu odpoledne se přidala sněhová kalamita a jak ve Strančicích tak v Senohrabech navíc nešly pro sníh přestavovat výhybky. Vlaky jezdily po jediné koleji ve sledu - vždy několik vlaků za sebou. Navíc ve Strančicích byla napěťová výluka poloviny kolejiště a jezdilo se i ve stanici prakticky po jediné koleji. Atd. No, šílené.
registrovaný uživatel Ondra
19.12.2005 (13:22)  
no v jiznich cechach bylo vubec cestovani vlakem neco. V patek jsem cekal na vlak z prahy hodinu, abych dojel do rican a tam nabral dalsi hodinu zpozdeni. V nedeli jsem se oproti tomu ex 100 vubec nedockal a po vice nez 2 hodinach na nadrazi jsem jel nasledujicim sp. vlakem. (To uz mel ex 100 ohlasene zpozdeni 170 minut, zajimalo by me, jestli vubec nekdy prijel..)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko