..: Nostalgické akce a výstavy :..
Nostalgie Nostalgie - Blíží se nezadržitelně konec roku, za námi jsou již i hojně využívané mikulášské vlaky a tak již mnoho možností, jakou akci v letošním roce navštívit, nám nezbývá.

Kopřivnice - Ještě jeden mikulášský parní vlak jede tuto sobotu 10.12. Z Valašského Meziříčí odjíždí souprava s parní lokomotivou "Matěj" 433.002 a historickými vozy na akci nazvanou Mikulášským vlakem do Štramberka a Kopřivnice v 8:20. V ceně zpáteční jízdenky (60,-) je obsažena také 50% sleva na vstupné do Muzea Tatra Kopřivnice a do Šustalovy vily. Historický vlak přijede zpět do Valašského Meziříčí v 15:35. Ve vlaku je mikulášská nadílka pro děti a je též zařazen bufetový vůz.

Křivoklát - V sobotu pojede také parní vlak z Prahy Braníka na Křivoklát na akci Advent na Křivoklátě. Vlak v čele s "Albatrosem" 498.022 odjíždí z nádraží Praha-Braník v 9:05 a zpět z Křivoklátu v 16:14. Na hradě Křivoklát je připraven bohatý program. Vystoupí hudební skupiny a kejklíři, připraveno je divadelní představení a ukázka stříhání oveček. Na dolním nádvoří a ve vnitřních prostorách hradu bude probíhat velký řemeslnický a vánoční jarmark se vším co potěší každého. Navštívit bude možno galerii, svíčkařství, řezbáře, košíkáře i kováře. Zahřát se bude možné medovinou či svařeným vínem v hradním šenku.

Výměnná setkání - V sobotu 10.12. mají sběratelé a modeláři možnost navštívit jedny z posledních výměnných setkání v tomto roce. V Pardubicích, v kulturní místnosti DKV PJ Pardubice, od 8.00 hod., pořádá Pardubický spolek historie železniční dopravy a v Praze, na pražském hlavním nádraží v kulturním sále ve 2. patře hlavní "historické" budovy od 7.00 do 11.00, pořádá Klub železničních cestovatelů.

Veškeré podrobnosti o akcích najdete v Kalendáři akcí

JRtrain Poslat mail autorovi | 8.12.2005 (8:12)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


Kubíček
08.12.2005 (21:51)  
Ohledně jízdy Albatrosu na Křivoklát: prý tentokrát nepojedou zbrojit do Lužné. Neví někdo, kde budou brát vodu a kde vůbec bude souprava čekat na jízdu zpět?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko