..: Změna trasy vlaku EN Jan Kiepura :..
Lůžkový vůz - ilustrační fotoDortmund - Se změnou jízdního řádu se změní i trasa nočního vlaku EuroNight Jan Kiepura, který dosud spojoval Brusel s Varšavou. Nově bude tento vlak spojovat Frankfurt nad Mohanem s Varšavou. Z Frankfurtu bude vlak odjíždět v 17:40 a do Varšavy přijede v 8:51. Zpět se vrací v 17:45 z Varšavy a do Frankfurtu přijíždí v 9:57. Ve vlaku jsou řazeny kvalitní lůžkové vozy (kupé se sprchou), lehátkové vozy i vozy pro sezení. V tomto vlaku platí sleva SparNight v cenové relaci (29 - 59€ podle vozu). Na spoji Jan Kiepura budou řazeny také přímé vozy do Minsku a Moskvy. Jeden z vlaků EN bude také nově spojovat Mnichov s Timisoarou v Rumunsku.

Ilustrační foto

Zdroj : DB Nachtzug

CSPSV | 1.12.2005 (20:58)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Německo


-ps-
02.12.2005 (22:41)  
Stará paní (16:17): Naprosto stejně postupují i autoři této newsy. Většinou nelze postupovat jinak.

CK ČD (i když oficiální název je již jiný) je naprostá katastrofa. Jediným jejich plusem je KURS 90, jinak tam vlézt znamená peklo a ponižování, přičemž toho ví o mnoho méně než kupující... Je velmi smutné, že to není jen CK ČD a na změny si budeme muset asi ještě hodně dlouho počkat.
02.12.2005 (16:17)  
No já mám s pracovníky CK ČD taky tristní zkušenosti, ale bez nich se asi neobejdu. Asi to udělám jako vždy, když chci po zaměstnancích ČD neco komplikovaného: perfektně se připravím, všechno si do detailu zjistím a případné body ze SPPO a TR10 si vytisknu. Už jsem jich pár pěkně proškolil... (nepracuji u drah)
registrovaný uživatel Petr´ V  mail  
02.12.2005 (13:38)  
patlak: to je vlastně pravda, ale u CKCĎ člověk nikdy neví, vždy, když jsem tam kupoval jízdenky z KURS90, tak byly problémy a mnohdy tvrdili, že pro mou relaci ji vydat nemůžou. Jejich "ochotu" nekomentuji. Ale zakoušku to stojí.
registrovaný uživatel drevak_patlak
02.12.2005 (10:00)  
Ad Stará paní: Slevu Sparnight by měla umět vydat i CK ČD v Praze na hlavním nádraží. Tam mívali přímé propojení na terminál DB. Sleva Sparnight platí i na noční Kopenikus, alespoň na nějk by to snad měly umět prodat všechny mezinárodní pokladny ČD.
02.12.2005 (9:43)  
Petr:
Tož proti tomu nic. Ale např. na stránkách CK Kudrna (http://www.kudrna.cz/publik_syst/ctihtmlpage.php?what=526) píšou:
"Rumunské město Temešvár (rum. Timişoara) je centrem rumunského Banátu a bývalým provinčním městem Rakouska-Uherska. Z dob Rakouska se zde zachovalo množství památek postavených vídeňskými architekty."
pvo:
Díky moc, nikdy v tom nemám pořádně jasno.
registrovaný uživatel Petr´ V  mail  
02.12.2005 (8:55)  
SparNight jedině na přepážce v SRN a cílových destinacích nebo přes internet (www.dbnachtzug.de nebo CNL). Nutností je mezinárodní embosovaná platební karta.
registrovaný uživatel Petr
02.12.2005 (8:25)  
Timisoara, město na území Timis na západě Rumunska, nedaleko od hranic s Maďarskem a Srbskem. Jen nevím, proč bude EN končit právě tam... Jinak Temešvár je obec u Orlické přehrady.
01.12.2005 (23:06)  
Nemáme náhodou v češtině název Temešvár? Nebo je to jiné město. Především bych se ale rád věcně zeptal, jakým způsobem lze zakoupit slevu SparNight. Nepředpokládám, že by to měli v ČD centrech. Nebo ano?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko