..: V neděli skončí pravidelné jízdy Pendolina na trase Praha - Děčín :..
Pendolino v Děčíně - foto Jiří RandaPraha - V neděli 6. listopadu 2005 skončí zkušební provoz jednotky 680.003 pendolino s cestujícími, v jehož rámci byla pravidelně nasazována na jeden pár rychlíků mezi Prahou a Děčínem. Zcela bezporuchový provoz pendolina do Děčína se těšil velkému zájmu veřejnosti, a to především o víkendech. Celkem se jím na této trase svezlo více než 330 tisíc cestujících.

Následně bude souprava připravována pro nasazení do pravidelného provozu od 11. prosince 2005. Vlaky s naklápěcí skříní budou od tohoto data zajišťovat jízdu spojů kategorie SC Pendolino mezi Prahou a Ostravou a vybraných spojů IC a EC ve směru na Brno a Břeclav.
Již v pondělí 7. listopadu zahájí České dráhy prodej jízdních dokladů pro vlaky SC Pendolino prostřednictvím rezervačního systému v železničních stanicích. Stejný den začnou prodej rezervací na své spoje pod označením „OK“ také České aerolinie, které nabídnou svým cestujícím lety ve výši nula, provozované spoji SC Pendolino na trase Ostrava – Olomouc – Pardubice – Praha.

Zdroj : České dráhy

Petrr | 3.11.2005 (18:39)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
09.11.2005 (17:41)  
Podle věrohodného zdroje si ČSA rezervovali v každém spoji celých 8 míst. Vida, jak věří v obchodní úspěch.
Z Holešovic na Letiště Ruzyně bude jezdít ve 30 minutovém intervalu autobus, za zvláštní tarif PID, který bude odpovídat cenově tarifu zákaznického jízdného I. třídy, řada slev se tam nebude uznávat … například KMB. Jízdní doba 30 - 35 minut, na zpožděný autobus se čekat nebude, protože to je linka MHD … jezdit se bude na terminál BUS MHD, odkud je to minimálně 5 minut na peron (po schodech dolů, dále hnusným tunelem) – o nějakém vozíčku si lze nechat jen zdát. Na Letišti Ruzyně by měla být "pokladna ČD" nebo ČD centrum …
registrovaný uživatel Zapa
08.11.2005 (22:26)  
zaosai: Nějak jsem Vás nepochopil, protože jsem zrovna před týdnem tím jel z Děčína do Prahy (vida, ještě jsem se stihnul svézt), ale že by tam někdo musel stát, tak to jsem nepostřehl. Místa tam bylo habaděj. A o jakém příplatku to prosím mluvíte....., já jen, že na těch R se příplatky nevybíraly.

Jarda Kartáč: Kdyby to nechaly pro kuřáky, tak bych se na nějaké čištění vyprd, když jim to smrdí, tak ať příště nesmrděj sami.:-)))
registrovaný uživatel M 
07.11.2005 (13:16)  
Ad Nedostatecna kapacita - porad tady ctu, jak je to pendolino drahe a ze bude jezdit prazdne a ted najednou by uz nemusela stacit kapacita. Uvidime, uvidime:-)
registrovaný uživatel TCM
07.11.2005 (13:01)  
Miroslav Zikmund: To jistě, ale někdy jsem měl pocit, že se zastáváte ČD v situacích, kdy se jednalo právě z jejich strany o evidentní nesmysl. Nicméně nějaký konkrétní příklad si teď nevybavuju.

Ad Pendolino: jistě, mnohé nedostatky se dají řešit i dodatečně, jako výměna sedaček, instalování zásuvek a pod., ale rozhodně by to nebylo nijak levné a ČD do toho budou investovat jen těžko. Jedině snad až po velmi negativní zkušeností s dlouhodobějším provozem, kdy by se opakovaně ukázalo, že kapacita je zcela nedostatečná, kdy ba se na ČD hrnuly stížnosti apod. Ale tohle není moc pravděpodobné.
Jediná naděje je pak v ČSA, které jako spoluprovozovatel pendolina by mohl aspoň na relaci Praha Ostrava nějaký upgrade iniciovat a třeba i spolupodílet se na nákladech, ale vzhledem k nepříznivé ekonomické situaci ČSA to asi také není nijak reálné.
registrovaný uživatel Pavel
07.11.2005 (11:11)  
Včera jsem viděl v Ostravě-Mar. Horách na ul. 28. října billboard:
Lepší než jste mysleli.
SC Pendolíno ČD.
registrovaný uživatel M 
07.11.2005 (1:45)  
To jako, ze by se pendolina pouzivali na Pha-CB?
06.11.2005 (21:08)  
Problém s nízkou kapacitou ve II. třídě i úložným prostorem pro zavazadla je řešitelný tím, že se "vykopnou" stávající sedačky a dají se tam "švýcarského" typu = do dvojky se vejdou čtyři vedle sebe a do prostoru mezi opěrkami se dává v SBBsku jeden kufr.
Sedm jednotek zajistí skvělý dvouhodinový interval na trase Praha – Linz, kde se využijí jak tři napěťové systémy, tak naklápění. V kategorii R / Dzug to bude přijatelné i cenově neboť to bude bez příplatku … Poslední dva vlaky z Prahy mohou jet spinkat do Salzburgu a ranní zase pojedou ze Salzburgu.
registrovaný uživatel Jarda Kartáč
06.11.2005 (10:00)  
PetrP
Vůbec tomu nerozumím. Proc se 6.11. stáhnou z Pha-Dc a az 11.12. se objeví na Pha-Ova? Co se musí odehrát za věci, že to trvá více než měsíc?
Protože se bude muset vyčitsit od běžného provozu na ČD. Dále bude třeba něco udělat s 1.vozem, protože byl kuřácký s děsně smrdí. Dokonce to vadí i kuřákům A Pendolína budou absolutně nekuřácká. Dále se budou muset určitě udělat ještě nějaká technická opatření, aby byla shodná s ostatními 680. Také tam asi ještě není dosazena "odrušovačka". Při rychosti a pracovní výkonosti ČD si myslím, že ten měsíc, co nebude jezdit, je poměrně málo. Jarda Kartáč
registrovaný uživatel M 
06.11.2005 (1:07)  
OK, Japonci jsou problem, to ano. Ale pokud jsou tedy duvody proti pendolinu ty, ze nemaji policky na kufry a nedaji se prodluzovat, tak by se asi nemely pouzivat nikde, protoze "Japonce" mame i doma, jen se jim rika studenti...
05.11.2005 (23:17)  
ad M:
to co popisujete je demagogie; děláte z kapacity vlaku míchaný kompot.
Jasně jsem napsal, že proti stávajícím klasickým soupravám je v EJ 680 přebytek I. třídy a nedostatek II. třídy.
"Pravidelní" cestující Wien – Hohenau samozřejmě prostor pro zavazadla, s nimiž jezdí ze zaměstnání nepotřebují. Jenomže těmi vlaky také jezdí jak takříkajíc "náhodní" cestující, tak mnoho cizinců z asijských zemí, kteří mají přes cestovky rezervace a tak není výjimkou, že se musejí přidávat vozy, když je kapacita vyprodaná… Cizinci cestující Evropou taky mají poněkud objemnější zavazadla … která si budou chtít někam uložit … V zásadě 330 míst odpovídá kapacitě 5 vozů se 66 místy; rakouské EC / IC směr Südbahn a Westbahn mají zpravidla kapacitu jednou tak velkou. Mimo to Vídeň jako hlavní město je s denním dojížděním do zaměstnání poněkud specifická neboť se tam dojíždí prakticky z celé oblasti dopravního svazu VOR. Tedy z oblastí Retz, Laa a.d. Thaya, Bernhardstahl Grenze(Hohenau), Marchegg Grenze, Kittsee, Wolfsthal, Nickelsdorf, celá oblast spolkové země Burgenland, Deutschkreuz, Wiener Neustadt, St. Pölten, Krems a.d. Donau, Horn.
Takže ve Wiener Neustadt / St. Pölten se odpolední EC/ICčko jedoucí z Wien Südbf / West dost vyprázdní. Soupravy tomu také patřičně odpovídají kapacitou …
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko