..: Další smrt na kolejích :..
nehodaBřeclav - dnes v 11.25 hodin srazil osobní vlak (Os4511) jedoucí ze Znojma do Břeclavi u Bořího lesa (směrem na Břeclav) šestapadesátiletého muže z Břeclavska. Vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o sebevraždu, muž skočil přímo před motorový vlak a strojvedoucí již nestihl reagovat. Na trati byl přerušen provoz a zavedena NAD.

Doplněno - 18:15
Provoz na trati se podařilo obnovit ve 13.15 hodin.
Drážní inspekce v letošním roce eviduje už téměř 200 střetů vlaků s osobami, při nichž zahynulo na 130 osob. Mezi nejčastější příčiny těchto nehod patří sebevraždy, výjimečné ovšem nejsou ani případy, kdy osoby vystupují z vlaku nebo nastupují do vlaku v době, když je v pohybu, případně ve stanicích s podchody vystupují na opačnou stranu než je nástupiště. Obojí je velmi nebezpečné.

Zdroj : Drážní inspekce

JRtrain Poslat mail autorovi | 3.11.2005 (13:40)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2      Zpráv na stránku:   
04.11.2005 (13:52)  
Pavel: Jednou to možná pochopíš, ale to už se my nedozvíme, protože mrtví nemluví.
registrovaný uživatel Pavel
04.11.2005 (11:14)  
Psychiatr: Dík za odbornou konzultaci. Já bych se nemohl oddělat, už jenom proto, že vím, že bych tím zarmoutil své blízké (né že by to bylo to jediné co mě drží při životě, taky se mám rád a nebudu si přece ubližovat :) ). Ale jak už jsem psal, asi to nikdy nepochopím.
registrovaný uživatel psychiatr
04.11.2005 (9:15)  
Trestat rodinu sebevraha je opravdu blbost, ti za nic nemůžou, sebevražda je zkratkovité jednání, kdy dotyčný neuvažuje racionálně a apelovat na potencionální sebevrahy, aby si vybrali jiný způsob smrti je také iluzorní. Spíš se zamyslet proč se lidi zabíjejí a proč roste počet sebevražd i mezi dětmi - statistiky jsou katastrofálně neúplné, často se sebevražda vykáže jako autohavarie nebo nešťastná náhoda a pokusy se neevidují, tak jak se to má.
Často je za sebevraždou deprese a to je nemoc, kterou je třeba léčit u odborníka, je to nemoc jako každá jiná, za kterou její nositel nemůže.
Jiný problém je vstupování do kolejiště hlavně středoškoláky ve stanicích, kde jsou nástupiště s podchody, co se děje třeba ráno kolem sedmé ve Valašském Meziříčí si přímo koleduje o tzv. smrťák. To bych pokutoval a čtyřciferně!!!
registrovaný uživatel P
03.11.2005 (22:54)  
MMKO: Vidíš, já vždycky říkam, že až umřu, ať mě spálí a pak ve vlaku spláchnou do záchoda, ale ať se ujistí, že je to propadák, abych nehnil v chemii :) Já prostě železnici miluju!!!
registrovaný uživatel MMKO
03.11.2005 (22:52)  
Cestující: Souhlas. Sebevraždí se jen slaboši, kterým je všechno jedno, včetně jejich blízkých.
registrovaný uživatel Pavel
03.11.2005 (22:52)  
Jasně, ale tahle částka by byla asi trošku větší. To by byla otázka několika milionů. To je jako když nějaký blbec na rogalu vletí do drátů a pak ho za naše peníze sundávají vrtulníkem. Taky by to měl zaplatit sám. Uznávám princip solidarity, ale nemůžu být solidární vůči blbosti, a podle mě vlezt pod vlak je velká blbost. Ale já asi sebevrahy nepochopím, bo na to nemám.
registrovaný uživatel MMKO
03.11.2005 (22:51)  
Pavel: Samozřejmě že mám vztah k železnici, jinak bych přece nenapsal to co jsem napsal! :)))
Teď vážně: Neboj, ze mě sebevrah nikdy nebude, na to se mám moc rád. A kdyby snad někdy, tak to už bych byl v takovým stavu, že by mi bylo všechno u pr***e a šel bych třeba skočit z toho desátýho patra, kdyby to bylo nejblíž... o)
03.11.2005 (22:47)  
Pavel: Sousta lidí se zabíjí právě když se zadluží a ví, že dluhy přejdou na rodinu, ale stejně pod ten vlak skočí!! Pochybuji, že by takový strašák fungoval.
registrovaný uživatel Pavel
03.11.2005 (22:38)  
Cestující: Spousta lidí kašle na ostatní, kdyby věděl, že tím budou postihnuti jeho blízcí, rozmyslel by si to. Tohle by fungovalo jako dobrý strašák, i když opravdu někomu to může připadat debilní.

MMKO: Máš nějaký vztah k železnici? Víš kolik je práce kvůli jednoho sebevraha? Raději skoč z 10. patra po hlavě na beton. To máš taky jisté a rychlé.
registrovaný uživatel MMKO
03.11.2005 (21:22)  
Stoupnout si před projíždějící vlak je prostě nejjednodušší, nejrychlejší a skoro na 100% jistý způsob sebevraždy. A taky bezbolestný, protože člověk to má většinou hned za sebou, a to se u podřezávání žil nebo oběšení říct nedá. Já sám kdybych snad někdy to tu chtěl zabalit, tak si taky půjdu stoupnout někam na trať před nějaký rychlík, který pojede aspoň stovkou. Jenže to u mě, díky bohu, snad nehrozí.:)))
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko