..: Jízdní řád 2005/2006 v Německu bude platit jen půl roku :..
dbBerlín - Nový jízdní řád DB AG začne platit až 11.12.2005, ale již od 1.11.2005 si mohou cestující rezervovat a nakupovat zvýhodněné jízdenky přes internet. Tento jízdní řád bude platit pouze do konce května 2006, kdy bude otevřeno nádraží Berlin Hauptbahnhof a otevřena část zrekonstruované vysokorychlostní tratě Ingolstadt - Nürnberg - München. Díky tomu dojde ke zkrácení jízdních dob např. mezi Berlínem a Lipskem o 40 minut a Mnichovem a Norimberkem o 20 minut. Od 28.5.2006 nabídnou DB AG hodinový takt vlaků ICE mezi dvěma největšími německými městy - Berlínem a Hamburkem a dojde k dalším zlepšením v dálkové dopravě.
Od prosince bude zaveden nový spoj ICE-Sprinter mezi Kolínem nad Rýnem a Stuttgartem, který bude jezdit pouze ve všední dny a jízdní doba poprvé klesne pod 2 hodiny. Během své cesty zastaví vlak pouze v Mannheimu. ICE vlaky z Drážďan přes Lipsko do Frankfurtu nad Mohanem budou jezdit ve 2hodinovém taktu, zastovovat na frankfurtském letišti a budou prodlouženy až do Wiesbadenu.
Budou zavedeny přímé vlaky IC Stuttgart - Nürnberg - Chemnitz - Dresden, jejichž jízdní doba se zkrátí o 20 minut v úseku Nürnberg - Dresden.
Kvůli velké poptávce po cestování vlaky ICE z/do Berlína od pátečního odpoledne do pondělního dopoledne zvýší společnost kapacitu těchto spojů. Kromě toho budou v úseku Kolín nad Rýnem - Stuttgart jezdit každý pátek 2 vlaky kategorie ICE navíc.

CSPSV | 28.10.2005 (19:45)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Německo

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko