..: Connex bude od prosince provozovat „Harz-Express“ :..
Berlin - Dceřiná společnost Connexu HarzElbeExpress (HEX) bude od 17. prosince provozovat víkendový spoj z Berlína do Wernigerode a Thale (Harz). HEX nahrazuje dosavadní spoj DB, který končí k 10. prosinci 2005. Ceny denních jízdenek by se měly pohybovat kolem 22 € pro jednotlivce a 29 € pro rodiny. Jízdenky bude možné zakoupit bez přirážky i ve vlaku. Plánován je také prodej občerstvení přímo ve vlaku. V jednání je také přímý přestup z Harz-Expressu na úzkorozchodnou trať Brockenbahn z Wernigerode.

CSPSV | 24.10.2005 (11:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Německo


registrovaný uživatel Petr´ V  mail  
25.10.2005 (10:19)  
Např. v Binzi/Rügen je nádraží Binz LB (Lokalbahnhof) a stanice Ostseebad Binz. Na "LB" jezdí úzkorozchodný Rasender Roland a na "Ostseebad Binz" dálkové vlaky. Ve Wernigerode jsem NEBYL, ale pravděpodobně tam asi bude umožněno přesednutí na stejném nádraží. A pokud tam úzkorozchodné vlaky nezajíždějí pravidelně (ale technicky by to bylo možné), tak je jednání potřeba.
24.10.2005 (18:14)  
Co to přímý přestup ? Tento výraz slyším poprvé. Je tím snad míněn přestup "hrana – hrana" při němž oba vlaky stojí u stejného nástupiště ? K tomu však není třeba jednání. To velí zdravý rozum pracovníka, který zpracovává staniční technologie, resp. obsazení kolejí.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko