..: Tragická nehoda na přejezdu v Opatovicích :..
přejezdOpatovice nad Labem - Dnes, v sobotu 27.8. okolo sedmé hodiny ranní došlo na železničním přejezdu v Opatovicích nad Labem, který je chráněn pouze blikači, k tragickému střetu vlaku Os 5612 (Pardubice hl.n. - Jaroměř) s osobním automobilem. Řidič silničního vozdila srážku nepřežil. Ke zranění osob ve vlaku nedošlo, škoda na železničním hnacím vozidle byla předběžně vyčíslena na 340 tisíc korun, škoda na automobilu na 60 tisíc korun. Provoz v traťovém úseku Stéblová - Opatovice nad Labem, kde byly všechny vlaky nahrazeny autobusy, byl přeušen do cca. 9:30.
Bohužel tato nehoda není zdaleka jediná v tomto úseku tratě, mimo jiné došlo přibližně před rokem na podobném přejezdu v nedalekém Březhradě k tragické srážce vlaku s autobusem MHD, při které zahynuli 4 lidé.
Zdroj: novinky.cz

OndraJ | 27.8.2005 (18:54)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel OndraJ 
27.08.2005 (22:55)  
Radek: děkuji za připomínku; osobně jsem tam nebyl, ale v novinách po té nehodě všude psali, že přejezd bdue na 100% závorami vybaven bude ještě tentýž rok, tak jsem to pokládal za hotovou věc. V této oblasti se stále stávají takovéto nehody :( (nejspíš také dáno hustotou provozu na 031 a na místních silnicích), uvedl jsem jen nejznámější a nejtragičtější případ... lidé jsou fakt nepoučitelní, nemám co dodat
registrovaný uživatel Kloutvor
27.08.2005 (22:54)  
Zamyslel se někdo nad tím kdo vlastně koho kříží? I podle toho nej(s)prostšího selského rozumu je to silnice železnici proč tedy není přechod (ať již přejezd, nadjezd, podjezd) který potřebuje silnice nikoliv železnice hrazen z jejího rozpočtu? Proč se mnohde provádí milionové rekontstrukce komunikací a přejezdy jako by k ní nepatřily? Proč se počítají např. v rámci nákladů tzv. železničních koridorů...
registrovaný uživatel Radek
27.08.2005 (22:38)  
Reakce na informaci o nehodě u Březhradu. Přejezd není ani po této nehodě chráněn závorami, pouze je tam kamerový systém, který zaznamenává bohužel i ty, kteří jezdí na červenou. K nehodě v Opatovicích dodávám, že není bohužel na tomto přejezdu první tragickou nehodou.
registrovaný uživatel MirekM  mail  
27.08.2005 (21:14)  
Ty lidi se prostě nepoučej.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko