..: Z nádraží v Teplicích a Ústí budou komerční centra :..
Teplice v Čechách - foto Jiří RandaTeplice v Čechách - Nádraží v Teplicích a Ústí nad Labem by se do dvou let měla proměnit v komerční centra. České dráhy nyní nabídly prostory v areálech soukromým investorům. Přeměny nádraží na obchodní centra jsou podle ministra dopravy Milana Šimonovského možností, jak zvýšit konkurenceschopnost ČD.
České dráhy chtějí projekt nazvaný Živá nádraží realizovat v 58 městech. V Ústeckém kraji by obchodní centra měla vzniknout na nádraží v Teplicích, Ústí nad Labem, Chomutově, Mostě a Lovosicích. Do výběrového řízení v Teplicích a Ústí se podnikatelé mohou přihlásit do 23. září tohoto roku. Ostatní vypíší ČD do konce roku.
ČD nabídnou investorům v Teplicích dvě podlaží v památkově chráněné budově, v Ústí budou firmy podnikat pod kolejištěm. Za to, že soukromníci oživí prostory, budou v následujících letech platit nižší nájem. Pod opravenou budovou hlavního nádraží v Ústí vznikne široký podchod, kde bude místo pro obchody, služby a odpočinek. Obchodní centrum by mělo navazovat na upravené nábřeží Labe. Magistrát by zde chtěl vybudovat parkoviště pro 100 aut a bezbariérově propojit centrum s ústeckou částí Střekov.
Jak řekl novinářům ředitel Českých drah Josef Bazala, pokud by se žádný investor nenašel, jsou České dráhy připraveny upravit nádraží z vlastních prostředků a poté prostory nabídnout.
V současnosti v Teplicích probíhá rekonstrukce železniční stanice, kdy je již z části hotové ostrovní nástupiště a s tím související přemístění sudých kolejí. Dokončuje se podchod z historické budovy k nástupišti a také zastřešení peronu. Stavbu provádí firma Viamont DSP a měla by být dokončena v říjnu 2005.
Tiskové zprávy ČD :
23.8.2005 - České dráhy zahájily proces revitalizace pěti nádraží v Ústeckém kraji
24.6.2005 - Revitalizace více než 60 stanic - „ŽIVÉ NÁDRAŽÍ“

zdroj : ČTK , České dráhy , Viamont

JRtrain Poslat mail autorovi | 22.8.2005 (19:22)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Ústecký


Martin
26.08.2005 (16:59)  
a propos - v clanku na webu CD se zminuje napr. nadrazi Decin jako priklad uspesne rekonstrukce. Ano, nadrazi v Decine je nyni pekne, ale je to porad jen nadrazi, zadne komercni centrum. O moznosri parkovani aut pro cestujici (viz. zminka o podpore kombinovane dopravy - individual hromada) si muzou v Decine stale nechat jen zdat
Martin
26.08.2005 (16:54)  
Predstava CD ve me vyvolava predstavu, ze nema ani poneti o svem majetku. Jinak by nemohli vypustit takove bludy.
Teplice - obchodni centrum na nadrazi? A ma nekdo z CD predtavu, kde asi tak zaparkuje pripadny zakanizk zde sidliciho obchodu? Nebo nas chteji natlacit do MHD (zrejme jedne z nejdrazsich a nejhorisch v CR)
O UL snad radeji pomlcim, protoze predstava, ze na pasu sirokem cca 50m (od nadrazi k rece) vybuduje pod zemi obchodni centrum s bezbarierovym pristupem na Strekov (ktery je jen tak mimochodem na druhem brehu reky) mi prijde naprosto zcestna.
Petr
23.08.2005 (11:35)  
bohužel není - pro investora to znamená nekončící obtíže a velké náklady navíc
Hejk
23.08.2005 (8:29)  
ČD nabídnou investorům v Teplicích dvě podlaží v památkově chráněné budově,

... není jedno,jestli to je památkáři chráněno?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko