..: 300 let městečka Zlonice :..
M131.1386 spolku Lokalka Group RokycanyZlonice - O víkendu 12. - 14. srpna 2005 se konají ve Zlonicích oslavy 300 let povýšení obce Zlonice na městečko. Na Náměstí Pod Lipami budou k dispozici pouťové atrakce, dobový jarmark starých řemesel, ukázky hasičské techniky i vystoupení skupiny historického šermu Manus Regis. Milovníci památek by neměli zapomenout navštívit památník Antonína Dvořáka v historické budově špitálu z počátku 18. století, unikátní stavbu barokního kostela Nanebevzetí Panny Marie z let 1727 – 1738 od architekta F. M. Kaňky. Dále lze v rámci dne otevřených dveří navštívit základní školu, ve které jsou pro vás připraveny tématické výstavky. Na náměstí, na jehož ploše nebo v okolí se akce pořádají je připravena příležitostná kyvadlová doprava. Zejména pro děti bude velkou atrakcí bezplatná jízda od nádraží na náměstí a zpět historickým hasičským vozem „Praga Stratílek“ nebo koňmi taženou stříkačkou.
Železniční muzeum Zlonice
V sobotu 13.8. se budou konat jízdy historických vlaků vedených motorovým vozem rokycanského železničního spolku Lokálka Group M 131.1386 "Hurvínek" v trasách Roudnice nad Labem - Zlonice, Slaný - Zlonice a Klobuky v Čechách - Zlonice. Dále pak můžete navštívit Železniční muzeum ve Zlonicích, kde bude výstava lokomotiv, jízdy po úzkorozchodné přenosné malodráze s historickou lokomotivou BN 30 a další doprovodný program.

V souvislosti s Dnem otevřených dveří v místní základní škole bude železniční muzeum otevřeno mimořádně i v neděli 14.8. od 9 do 12 hodin.

Foto : Železniční muzeum Zlonice

Podrobnosti :
Program ŽM Zlonice a jízdní řáda zvláštních vlaků
Program oslav 300. výročí povýšení Zlonic na městečko

JRtrain Poslat mail autorovi | 10.8.2005 (14:55)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Středočeský

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko