..: Na trati Rybník - Lipno zabezpečené přejezdy :..
ZávoryVyšší Brod - Společnost AŽD Praha na nově elektrizované trati Rybník - Lipno modernizovala zabezpečovací zařízení a čtyři železniční přejezdy. Více než rok trvající investiční akce si vyžádala přes 32 mil. Kč.
Součástí modernizace byla i změna systému řízení dopravy. Dříve bylo na této trati zabezpečovací zařízení pouze ve stanici Loučovice. Po ukončení nové elektrizace má celá trať jednotné zabezpečovací zařízení, jehož hlavní ovládací stanoviště je ve stanici Rybník. Odtud má dispečer veškeré informace o stavu na trati a provozu a řídí veškerá zabezpečovací zařízení. Původní železniční přejezdy na trati byly všechny nechráněné. Z důvodu zvýšení bezpečnosti provozu jsou nyní přejezdy vybaveny moderním přejezdovým systémem PZZ-RE.
Podle generálního ředitele AŽD Praha Ing. Zdeňka Chrdleho, zařízení typu PZZ–RE, které AŽD Praha na tyto čtyři přejezdy nainstalovala, představuje jeden z nejmodernějších dostupných systémů u nás. Výstražníky jsou vybaveny pozitivní signalizací bílým světlem.
Stavba, jejímž investorem je Správa železniční dopravní cesty, Stavební správa Plzeň, byla financována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury.

Zdroj : AŽD
Související zprávy :
16.6.2005 - V pátek 17. června bude trať Rybník - Lipno opět uvedena do elektrického provozu

Railman Poslat mail autorovi | 7.7.2005 (17:47)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Stavby a projekty

Další z regionu ČR Jihočeský


08.07.2005 (21:19)  
Škoda, že se nenašla vůle na sehnání pár korun také pro traťáky na vyčištění kolejiště a příkopů. Takto sice barva kolejiště perfektně ladí s novými stožáry TV, ale ty zas jako obvykle stojí a kabely leží v místech kde dle vzorových listů mají být příkopy. Za pár let se všichni budou divit, že relativně NOVÝ železniční svršek z roku 1984 (na prvním úseku) bude shnilý jen proto, že leží v bažině. Pak už nepůjde o pár korun, ale o částku o jeden, či dva řády vyšší. Vážené redakci posílám fotečku ze stanice Rožmberk nad Vltavou.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko