..: Slevy na Slovensku :..
rodina Slovenská SONE a SONE - R - Od 1.6.2005 mohou cestující na Slovensku využít rodinnou víkendovou síťovou slevu SONE a SONE R. SONE platí 1 den (sobota nebo neděle) ve vlacích kategorie Os a Zr od zakoupení až do 24 hod. Cena jízdenky je 299 Sk. SONE R platí ve všech vlacích kategorie R a dále na tratích TEŽ, OŽ a TREŽ. Cena jízdenky je 599 Sk. Předprodej těchto jízdenek není možný. Rodinnou slevu může využít maximálně 6 osob, přičemž maximálně 2 mohou být starší 15 let a považují se tak za dospělou osobu. Minimálně musí na jízdenku cestovat 1 dospělá osoba s 1 dítětem. V období od 11.6. do 26.6.2005 umožní ZSSK cestovat na slevu SONE a SONE R všem cestujícím bez rozdílu věku (maximálně 6 dospělých osob).

Přeprava kol ve vlaku zdarma - Od 1.6.2005 lze přepravovat jízdní kola ve vybraných vlacích ZSSK zdarma. Přeprava kol probíhá ve vozech BDsee, Bdtmee, BDs a 011 na tratích Košice - Plešivec, Košice - Zvolen, Prešov - Plaveč, Žilina - Trenčín, Žilina - Rajec, Kralovany - Trstená, Bratislava - Malacky a Bratislava - Kvetoslavov. Čísla vlaků, kde lze jízdní kolo zdarma přepravovat, jsou zveřejněna na www.slovakrail.sk. U většiny vybraných vlaků lze zdarma jízdní kola přepravovat v období od 1.7. do 31.8.2005 po celý týden, jinak pouze o víkendu od 1.6. do 30.6. a od 1.9. do 25.9.2005.

Cestovní balíčky ZSSK - ÖBB - Od 1.6.2005 nabízí Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. ve spolupráci s Rakouskými spolkovými drahami speciální balíčky služeb. Cena cestovního balíčku zahrnuje přepravu z Bratislavy do Vídně a zpět, přesun ze Südbahnhof na Westbahnhof městskou dráhou, přepravu vlakem z Vídně do vybrané lokality výhradně vlakem kategorie Erlebniszug, případný autobusový transfer a vstupenky.
Jedná se o balíčky: Vlakem a na kole podél Dunaje (z Bratislavy do Passau a zpět) - cena 24€/dospělí, děti platí vždy polovinu ceny, tj. 12€. Vodní park Eisenwurzen (20€/dospělí), Vlakem a na kole přes Wachau (14€), Kostel Maria Taferl (10€), Vlakem a zubačkou na Schneeberg (29,50€) nebo Vlakem do muzea v Mürzzuschlagu (16€). Jízdní kola jsou v rámci balíčků přepravována zdarma.

Jízdní řády a další informace lze najít na www.slovakrail.sk.

CSPSV | 2.6.2005 (20:52)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Slovensko (celé)


DJ
05.06.2005 (11:39)  
to GG: řeč je o ZSSK ne ČD

to Miroslav Zikmund: vy jste vážně sežral všechnu moudrost. Docela by mě zajímalo (pokud jste zaměstnancem ČD) čím přispíváte k rozvoji této firmy.
gg
04.06.2005 (10:37)  
Cestující jako je pan Zikmund jsou opravdu potížisti, bylo by nejlépe, aby jim všechny firmy uznávali jejich režijku, popř. FIP-ku atd..
Na vymýšlení h.vadin, jak znepříjemnit život zákazníkům, mají úředníci ČD patent, že by ho mohli prodávat na tuny. Co jich nových ročně vypotí a kolik zákazníků tím z železnice vyženou!
03.06.2005 (22:19)  
Komplikují to proto, že skutečným cílem je odradit cestující od jízdy vlakem, protože co cestující, to potížista, který by chtěl, aby na sebe vlaky navazovaly, který přemýšlí o tom, jak železnici povádět = každý cestující je proto podezřelý podvodník
V zásadě vzato, tyhle SONE+ nebo SWT jsou v rozporu se základní povinností cestujícícho – mít jízdenku u sebe a prokázat se jí "oprávněné" osobě … lze s klidem tvrdit, že "to jedno dítě" je v jiném voze, apod;, resp. děti mohou tvrdit, že jízdenku mají rodiče atd. atd.
registrovaný uživatel DJ
03.06.2005 (8:47)  
Slovensko se vyžívá v prokazování a dokazování různých nároků a libuje si v příplatcích a povinně místenkových vlacích. I používání KMB je nesmyslně zbyrokratizováno. Na druhou stranu tou nabídkou s ÖBB jsou trochu napřed, než my. Jinak návštěva slovenských tratí je pro českého siderodromofila, zvyklého na rovinku nebo lehkou pahorkatinu, opravdovým zážitkem. Můžu doporučit zejména trasu Žilina - Martin - Diviaky - Harmanec - Banská Bystrica - Brezno - Červená Skala - Dedinky - Gelnica - Margecany - Košice.
registrovaný uživatel -ps-
02.06.2005 (21:50)  
Já nevím, proč to ČD nebo ZSSK zbytečně komplikují věkem, dětmi a dalšími vymoženostmi. Kdyby to udělali jako DB s SWT - maximálně 5 osob o víkendu v S, RB, RE a IRE. Nic víc - nic míň.

Na Slovensku to stupňují. Na jízdenku SONE a SONE R může cestovat pouze takový počet osob, které jsou na ní uvedeny (počet dospělých a počet dětí). Ty děti jsou asi proto, aby to mohli nazvat rodinnou slevou, i když...

Čím jednodušší, tím lepší - ale tento postup tomu příliš nenasvědčuje. Škoda.
registrovaný uživatel Evropan
02.06.2005 (21:32)  
Teda tu Sone pěkně "zmastily", doufám že takovéhle omezení nenapadne převzít i ČD, mimochodem by mě zajímalo jak budou kontrolovat to že (ne)mám sebou to "povinné" dítě. :)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko