..: Stávka zatím nebude! :..
logo_cdPraha - Odboráři se rozhodli, že poskytnou novému vedení ČD 100 dnů hájení. V uplynulých dnech rezignoval na své funkce Ing. Petr Kousal a novým předsedou představenstva a generálním ředitelem ČD se stal jeho 1. náměstek a také bývalý generální ředitel ČD Ing. Josef Bazala. Byl jmenován i nový náměstek pro obchod a provoz, Ing. Jiří Kolář, který nahradil ve funkci Ing. Jiřího Kloutvora. Hlavním cílem nového generálního ředitele je uzavření kolektivní smlouvy.
Dohoda mezi odbory a vedením společnosti nebyla zatím možná, největší problémy vznikly ze strany Federace strojvůdců. Ti požadovali příplatek, který odmítalo vedení ČD i ostatní odborové organizace. Díky zprostředkovateli vznikl kompromisní návrh, který je přijatelný jak pro vedení tak pro odbory. Nyní se čeká na vyjádření strojvůdců.
Odborové sdružení železničářů v čele s Jaromírem Duškem se rozhodlo prozatím stávku nevyhlásit. Také podle Bazaly není vhodný čas pro stávku. Odbory chtěly stávkou zabránit propouštění u ČD. Vloni opustilo dráhy 6.000 zaměstnanců, letos by měl být počet propuštěných stejný. V současné době zaměstnávají ČD přes 70.000 zaměstnanců a jsou největším zaměstnavatelem v České republice.

CSPSV | 11.5.2005 (21:56)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


vvx
13.05.2005 (9:21)  
100 dnů hájení je opět jedna z Duškových lží. Stávka byla odložena, protože nemá podporu svých oveček.
Po pracovištích kolovaly podpisové archy, o účasti ve stávce. Až na zaryté fanatiky (cca 1 z 50-100 zaměstnanců) všichni podepsali ne. Oni velmi rychle pochopili, že by se mimo jiné mohli ocitnout na čelních místech ve frontě na Úřadu práce.
Ztráta zaměstnání je nepříjemná záležitost, co si budeme povídat. V případě ČD je reorganizace velmi nutná. Musí si velmi rychle rozmyslet zda budou stabilní firmou s cca 40000 zaměstnanci, nebo Titanikem s 70000 lidmi na palubě ...
výpravčí liberec
12.05.2005 (20:38)  
Dušku Dušku kde mám pušku...
Sestikolak
12.05.2005 (20:30)  
Pokud vím,on není proti propouštění,ale proti nepřiměřenému propouštění.To je docela rozumné.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
12.05.2005 (18:04)  
Osoba Jaromíra Duška v čele železničářských odborů a jeho mediální popularita je pro mnoho lidí důvodem ke ztrátě posledního zbytku sympatií vůči železnici. Už aby táhl do pekel, ČD dělá medvědí službu.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko