..: Stavba Berlin Hauptbahnhof v konečné fázi :..
ice-dBerlín - Stavební práce na novém hlavním nádraží v Berlíně (Berlin Hauptbahnhof) vstoupily do konečné fáze. Centrální nádraží Evropy bude zprovozněno do začátku Mistrovství světa ve fotbale v roce 2006. Na nádraží bude dálková i regionální doprava včetně S-Bahn. Přestupní možnosti vzniknou i na autobusovou dopravu, metro a taxi. Díky zprovoznění nádraží dojde ke zkrácení jízdních dob vlaků (např. vlak z Berlína do Lipska urazí tuto vzdálenost za 1 hodinu). Vlaky ve směru sever - jih se budou křižovat v podzemí a již nebudou zajíždět na Berlin ZOO. Jednání, zda budou dálkové vlaky v budoucnu zastavovat na tomto nádraží, nebyla zatím uzavřena.
Od roku 2006 bude mít hlavní město Spolkové republiky Německo Berlín 5 důležitých nádraží - v centru Hauptbahnhof, na jihu Südkreuz (Papestrasse), na západě Spandau, na východě Ostbahnhof a na severu Gesundbrunnen. Tím by mělo dojít ke zpřehlednění a zjednodušení železniční dopravy v dopravním uzlu Berlín.
Hlavním cílem Berlin Hauptbahnhof je zajištění výhodných přestupních vazeb na vlaky sever-jih / východ-západ, přiblížení centra města hlavnímu vlakovému nádraží, zkrácení jízdních dob vlaků, zajištění přímých spojení na berlínská letiště a na letiště Leipzig/Halle(Salle), vytvoření parkovacích míst a návaznost na městskou hromadnou dopravu.

CSPSV | 11.5.2005 (14:13)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu Německo

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko