..: Ukončení provozu na vlečce :..
kolejniceVelké Popovice - K poslednímu březnovému dni letošního roku byl ukončen provoz na části vlečky od areálu firmy VOG ve Všechromech do pivovaru ve Velkých Popovicích. Na vlečce nebyla nikdy zavedena osobní doprava, i když se o ní několikrát uvažovalo. Pravidelně se zde konal tzv. Den Kozla, který je vážně ohrožen. Vlečka je dlouhá 5,5 km a vychází z žst. Strančice na trati č. 221. Do provozu byla vlečka do pivovaru uvedena v roce 1902, krátká odbočka do firmy VOG byla vybudována až v roce 1997.

CSPSV | 22.4.2005 (19:10)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Středočeský


Sergej
24.04.2005 (2:54)  
Donutil jsi mě, abych vyhledal více info na netu. Něco jsem našel - Vyjádření k žádosti pivovaru ohledně IPPC (viz http://www.env.cz/www/ippc.nsf/$pid/MZPXXF7Y4ZOF). V ní je uvedeno: (Bod 4) "Pivovarská železniční vlečka se téměř nepoužívá. Pivovar přepravuje železniční vlečkou 54 vagonů sladu
a 2,5 vagonu odpadu skleněných střepů za měsíc." Což mi připadá jako hodně málo, ale to je věc subjektivní. Samozřejmě je tu ještě firma VOG, ale o ní už nevím vůbec nic.
Sergej
24.04.2005 (2:26)  
Přes Stránčice jezdím 15 let. Za celou dobu jsem neviděl jet po vlečce jediný vlak, což je možná překvapivé, ale těžko mi to můžeš vyvrátit. Každopádně mi připadá naprosto stupidní se tady hádat o takové pitomosti.
To, že se část výroby nakládala jsem spíš jen plácnul, protože oprvadu netuším, co se jak kdy do pivovaru vozilo nebo odváželo. Chtěl jsem říct, že vím, že do pivovaru vlaky jezdily. což vím od známého, který sám myslím nakládal sudy na kamiony, ale to nevím přesně. Vyhodili ho v r. 2001, takže od té doby už nemám o dění v pivovaru žádné informace. Tzn, že potvrzuji, že vím kulový. Doufám, že jsi spokojen.
24.04.2005 (1:05)  
Víš kulový: v pivovaru se žádná část výroby na vlaky nenakládala. Do pivovaru se vozili akorát suroviny - především sladový ječmen ze Slovenska. Z pivovaru pak se pak vozil odpad např. sklo z rozbitých lahví. Doba, kdy se nakládala část výroby na vlaky je už mnoho let pryč. Je možné, že semtam se nějaký vagon naložil (jednotky ročně), to nemůžu vyloučit, ale to by bylo v objemu výroby stejně zanedbatelné.
Pokud se týká tvého původního tvrzení o nevidění vlaků, tak jeho formulace je, vzhledem k velkému počtu vlaků na vlečce, velmi zavádějící. To ať si každý rozebere po svém. Trubka se týkala pouze tohoto tvrzení. S tím o přesunu nákladů na silnice souhlasím.
registrovaný uživatel Sergej
23.04.2005 (17:20)  
Proboha, já neříkám, že tam vlaky nejezdily, jen říkám, že jsem tam nikdy žádný vlak jet neviděl, což je rozdíl. Teď lituju, že jsem to vůbec poznamenával. To, že se určitá část výroby na vlaky nakládala vím i díky tomu, že v pivovaru donedávna pracoval jeden můj známý. A tvrzení, že zrušení této vlečky je jen dalším dokladem přesunu nákladu na silnici, jsi vlastně sám potvrdil, takže si zatrub ty.
23.04.2005 (12:46)  
Sergej: Sorry, ale seš trubka. Do Pivovaru se jezdilo 6krát týdně někdy i nadvakrát. Během posledního roku nový pivovarnický management začal v rámci zvyšování výroby a v rámci své ekologické nepolitiky přesouvat dopravu na silnici. Bohužel. Ale i tak se jezdilo několikrát týdně. Krom toho se jezdí po vlečce do VOGu, skoro každý den s/pro kontejnery.
Foto posledního vlaku z Pivovaru Velké Popovice, který jel dne 29.3.2005:
http://poborskiii.kvalitne.cz/images/strancice/Strancice-20050329-P3290266-800.jpg
registrovaný uživatel  
23.04.2005 (0:04)  
Ale kulový, vlaků tam jezdilo dost a v části vlečky jezdí i nadále.
registrovaný uživatel Sergej
22.04.2005 (19:42)  
Rušení této vlečky je jen dalším důsledkem stále většího přesunu nákladů na silnice. Přes Strančice jezdím denně, ale nepamatuji si, že bych někdy viděl jet po této vlečce jediný vlak. Samozřejmě kromě Dnu Kozla, kdy se naopak stala jednou z nejfrekventovanějších tratí. Myslím, že není ani tak ohrozen Den Kozla, ael spíš doprava parním vlakem, ketrá vždy ten Den doprovázela.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko