..: Jízdenka s podpisem – DB chtějí předcházet zneužívání :..
Aby se předcházelo zněužití, jsou cestující od 1. dubna povinni podepisovat své jízdenky plným jménem. Toto nařízení se týká pouze tzv. Ländertickets (např. Bayern-Ticket) a Schönes-Wochenende-Ticket. V rámci kontroly jízdenek se musí cestující na požádání prokazovat platným dokladem s fotografií. Pokud cestuje více než jedna osoba, povinnost podpisu se přesouvá na osobu s nejdelší cestou. DB prosí cestující, aby jízdenky podepisovali ještě před nástupem cesty.

CSPSV | 12.4.2005 (16:49)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Německo


-ps-
13.04.2005 (10:28)  
K podpisu - naše slovanská jména udělají Němcům jistě velkou radost. Ale nebude to jako na EuroDominu, že se to tam bude vkládat počítačem - uvidíme...

Souhlasím s CSPSV o zavedení podobné jízdenky na vlaky vyšší kategorie v SRN za vyšší cenu. To by se potom hezky cestovalo. Zatím je vše dražší (Sommer-Spezial atd.)

Ale pořád je to výhodnější než SONE+, kde mohou jet jen 2 cestující starší 15ti let a to je hodně limitující. Člověk potom počítá, co je nejvýhodnější (SONE+, skupinová sleva, kilometrická banka atd.).
lada
13.04.2005 (9:07)  
To bych byl zvedav, co by rikal pruvodci na muj podpis :-) Podepisuji se tak, ze by z toho moc nevylustil :-) Ma to byt opravdu podpis, nebi spise citelne napsane jmeno a prijmeni?
CSPSV
13.04.2005 (0:38)  
O zlevňování se vůbec nedá ani uvažovat. Tato jízdenka je velice žádaná (rodiny s dětmi, cestovatelské skupiny, apod.) a proto není důvod ji zlevňovat. S jakou jinou slevou se dá projet 80ti milionová země za 30 Euro(pro pět osob)???

Osobně bych snad uvítal podobnou jízdenku (klidně za zvýšenou cenu) platnou i na vlaky ICE, IC/EC. Zvláštní nabídky (jako Viva Sunshine) jsou nejisté a neflexibilní...
-ps-
12.04.2005 (22:32)  
Michawel: Vzhledem k tomu, že každé léto v SRN pracuji, využívám i já Länderticket (u mě Mecklenburg-Vorpommern a Brandenburg Ticket) i Schönes Wochenende Ticket. Zejména při cestách do Berlína.

Ve více lidech je to nabídka vynikající. Ale běžný cestující to hned pochopit nemůže. To si nelze nalhávat. Chce to trochu znalostí (platí jen v RB, RE a IRE v pracovní dny).

Přesto těchto slev i já velmi rád využívám.
-ps-
12.04.2005 (22:29)  
Velmi se divím nutnosti podpisu. Do dnešních dob to byla jediná možnost levnějšího cestování bez komplikací.

Schönes-Wochenende-Ticket neustále zdražuje. Nejvýrazněji při převodu německé marky na euro. Máme se na co těšit.

Slev je hodně, ale vyznat se v nich a využít je, tzn. dost času na prostudování, umět německy a ještě se detailně vyznat v DB. Jinak se cestuje za hříšné peníze.
michawel
12.04.2005 (22:26)  
Stale si myslim ze krasny vikend je nejlepsi nabidka DB plus Ländertickety. Za 30 EUR v peti lidech proste nadhera. Ted jsme na to odjeli Hamburg - Westerland (2x238 km x 6 lidi). Cili i kdyz jsme potrebovali dve SWT, stejne nas to nestalo moc. kazdyho 10 EUR (cca 300 Kc tj. levnejsi jak nase SONE+)
A to co je psano potrvzuju, uz to po nas chteli. :)
IDOSforever
12.04.2005 (19:50)  
Předcházet zneužívání je pěkné, ale co takhle spíš trochu zlevnit? Před deseti lety byl Krásnývíkend nejlepší nabídka široko daleko, ale dnes je těžce v...(nemluvě o tehdejší neexistenci soukromých drah). :(

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko