..: Oslavy 55 let MHD v Pardubicích :..
NostalgiePardubice - Víkend na přelomu května je nejen víkendem, kdy bude zahájena letošní sezona v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka, ale zajímavá akce je plánována také v Pardubicích. Stane se bezpochyby vítaným cílem především pro příznivce městské hromadné dopravy. Letos je to již 55 let, co byl v městě perníku zahájen provoz na první autobusové lince. Oslavy tohoto výročí probéhnou právě o víkendu 30. dubna - 1. května. Hlavním dnem oslav je sobota, kdy v areálu Dopravního podniku proběhne den otevřených dveří a návštěvníci si budou moci prohlédnout běžně nepřístupné provozy. Velkým lákadlem se stanou bezpochyby zvláštní jízdy nejen historických vozidel. V neděli proběhne jejich přehlídka na třídě Míru. Představí se místní historické trolejbusy, ale přijede i pražský vůz 8Tr. Protože se jedná především o autobusové výročí, objeví se tu řada nejen historických, ale i moderních autobusů, které mají předběžně naplánované tři okruhy po městě i blízkém okolí.

PavelHK | 12.4.2005 (12:32)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Pardubický


-pb-
13.04.2005 (14:51)  
Pokud sem ta zpráva nepatří, tak ať ji vedení ŽP smaže, já jen projevil snahu pro ně taky něco udělat.
-ps-
12.04.2005 (19:28)  
Ani já nemám nic proti MHD. Rozhodně není konkurencí k železniční dopravě. Nadále tvrdím ale, že na ŽelPage tato zpráva nepatří.

O muzeu v Rosicích není ve zprávě ani zmínka. Proto jsem se vyjádřil tak, jak je uvedeno v komentářích níže.
editor nebo admin ŽP JRtrain  mail  
12.04.2005 (19:25)  
Zárověň bude otevřeno i Museum v Rosicích - to je opravdu Museum MHD a železnic, tak to sem snad patří.
editor nebo admin ŽP -pb-
12.04.2005 (16:20)  
Já si myslím, že MHD není pro železnici až na mizivé výjimky konkurence (oproti třeba linkovým autobusům, o kterých bych sem nic nepsal), ale naopak podle mě řada příznivců železnice má kladný vztah i k MHD a naopak, takže je tato informace může zaujmout. Smyslem mé zprávy bylo informovat o této akci, nic jiného za tím nehledejte :-)
editor nebo admin ŽP -ps-
12.04.2005 (15:45)  
Ještě dodatek: vážím si všech přispěvovatelů i komentátorů na ŽelPage, spíš mi vadí obsah zprávy. MHD se věnují jiné stránky... (K-report, vlakpage), tam si myslím, že zpráva zaujme víc a zapadne i do obsahu stránek.
editor nebo admin ŽP -ps-
12.04.2005 (15:43)  
Když to vezmu z jiného pohledu, tak leží Pardubice na koridoru a je tam Univerzita Pardubice, dopravní fakulta, která s železnicí něco společného má.

Jestli je ale smysl zprávy jiný, tak doporučuji, aby byly zveřejněny i uzavírky na dálnicích (jako jsou výluky na koridorech) atp.
editor nebo admin ŽP -ps-
12.04.2005 (15:31)  
Myslel jsem si, že ŽelPage je stránka věnující se kolejové dopravě, zejména železnici. Jak jsem zjistil, tak se věnuje už i autobusům v regionech.

Nevím ale, jestli je rozšíření témat šťastným řešením, chtějí-li být ŽelPage prezentovány jako stránky o železnici.

Pravda je, že železnice by neměla s autobusy zápasit, ale měla by se s nimi vzájemně doplňovat. Jestli se ale hodí tento vzkaz do newsek Želpage, to nevím. Za chvíli tu budou zprávy z www.prazsketramvaje.cz atd...??? Hodně už se napsalo o úpadku železnice, ale tento přístup se stránkami se mi nezdá správný.

Na německých železničních fórech se také příliš nepíše o autobusech.

Možná to je tip na výlet. Ale těžko říct, zda to sem dávat.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko