..: OSŽ hrozí stávkou :..
logo_cdPraha - Odborové sdružení železničářů tvrdí, že je připraveno zastavit provoz na dráze a začít stávkovat. Důvodem je nadměrné propouštění zaměstnanců ČD, a. s. ČTK to dnes sdělil předseda OSŽ Jaromír Dušek.

Již 1.4.2005 se konalo mimořádné jednání rozšířeného představenstva OSŽ, které přijalo závažné usnesení. Přijaté usnesení mělo být mediálně rozšířeno v minulém týdnu, což se stalo. Jedním ze 7 bodů je i okamžité zastavení razantního snižování počtu členů OSŽ - zaměstnanců nad rámec Doprovodného sociálního programu a již projednaných počtů v rámci podnikatelského plánu ČD, a. s. Představenstvo OSŽ požaduje vzhledem k vážnosti situace předložení konkrétních a jasných odpovědí od managementu ČD do 13.4.2005. Nebude-li ze strany ČD, a. s. reagováno na požadavky OSŽ nebo dojde-li ke snaze údaje zkreslit či zamlžit, povede situace v železniční dopravě k porušení sociálního smíru.

CSPSV | 11.4.2005 (18:56)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
CSPSV
14.04.2005 (10:25)  
Chtěl bych se zeptat, jak se bude řešit situace, kdy má človk nakoupené jízdenky do zahraničí-2 země (z terminálu ČD-všechny jízd.) a z důvodu stávky se tam člověk nedostane.

Má cestující nárok na navrácení peněz?Vztahuje se to i na další objednané služby v zahaničí spojené se zájezdem (popř. ušlý zisk)?
-ps-
13.04.2005 (23:22)  
Rozhodnutí o tom, kdy proběhne stávka na železnici, padne 20. 4. 2005. Dnes to sdělil odborářský boss Dušek, neboť ČD odmítají přistoupit na jeho požadavky.

Takže se připravme po stávce na další úbytek zákazníků. Právo na stávku i členství v odborech je dané, takže to musíme respektovat. Ale rozhodně já s tím zásadně nesouhlasím.

Kdo nechce, tak ať od ČD vypadne a nebo ať si nestěžuje. V jiných (zejména zahraničních) firmách je situace o poznání horší (výhody delších dovolených atd. - neexistuje).

Až budou ČD ziskové, tak se může vést debata jiným stylem. Za této situace nelze přistoupit na požadavky FS. A nyní ani na OSŽ.

Jinak přeji v době stávky hezké cesty auty, autobusy, na kole, pěšky či v MHD. Poslancům je to jedno - do Ostravy letadla létat budou...!
CSPSV
13.04.2005 (21:57)  
Ve svých 21 letech bych to klidně šel dělat (jako rozjezd-netvrdím, že bych tam zůstával 10 let, ale pro začátek bych to bral).

16 tidíc hrubého VČETENĚ diet???Tady bych možná přibrzdil (ale i tak nevyvracím svou předchozí větu)

ad bb: copak ve vnitrostátních vlacích(ve směru na Slovensko jak by smet) nejsou české ceny? Není to jako "60". cenová skupina, ale všeobecně jsou normální, na nic si nestěžuji.
13.04.2005 (19:24)  
Propouštění je sice hezká a jistě správná věc,ale kde se proupouští?? No jistě jen v provozu a nikdi né "nahoře" dole už neni pomalu brát,ale musí se propusti ještě víc než loni.
Ad průvodčí EC/IC půjde se znalostí dvou cizích jazyků dělat průvodčích za cca 16tis Hrubého včetně diet.Nástupy ve 3:00 konec 23:20 v sobotu v neděli ve svátek,vánoce silvestr??Každý kdo se trošku domluvil už provodčího nedělá.
dopisovatel nebo člen ŽP bb
13.04.2005 (16:35)  
Ad JLV: funguje pod psa, jsou snad vozy plné spokojených zákazníků? - ani omylem, čím to asi bude?
Část věcí si personál kupuje ze svého, na černo jej prodá, aby si vylepšili platy, které nejsou nic oslnivého, naopak vedení si např. ihned nakoupilo mobily s foťákem, jen se objevily na trhu. Přeju jim je a je to jejich věc, ale co si o tom pomyslet, když vidím menu (o špíně v některých vozech nemluvě). Nebylo by dobré dát třeba lepší ceny, aby se cestující nalákali? Není jen EC a německé ceny, jsou tady vnito vlaky nebo na Slovensko, tam by mohly být české ceny.
ČD vše bohatě platí a vozy poskytuje za hubičku (myslím, že dokonce zdarma). Vedení firmy si mastí kapsu, občas se na personál udělá razie a život jde dál.
A zákazník? Čí je JLV pohrobek, přece ČSD/ČD! Takže - co tady otravujete, my musíme kvůli vám pracovat!
Na řadě pracovišť ČD i JLV to také stále funguje...
dopisovatel nebo člen ŽP Mexicannos
13.04.2005 (0:49)  
Myslím, že není nejmoudřejší používat na takovémto fóru vulgarismy. Já sám jsem obětí redukce a napíšu jako reakci toto: Nikdy se nic nebude líbit všem a naopak příčit také ne. Každý zaujímá nějaký postoj a uveďme si proč dráha propouští více, než měla původně v plánu. Těm, kterým předchozí věta nedocvakla napišu, že je to tím, že si strojvedoucí postavili hlavu a jelikož chtějí přidáno + další "bonusy", odskáčou to jejich spolupracovníci. Veškerá diskuze o pokladních a rušení tratí se mi zdá v danou chvíli nemístná. Každopádně nic neovlivníme, ale není nad to si vyměnit názory a v určitých případech slušně zanadávat. Ostatně nám ani nic jiného nezbývá.
dopisovatel nebo člen ŽP -ps-
12.04.2005 (22:45)  
Tradiční přispěvovatelů a komentátořki již zjistili, že -ps- a -pvo- tvoří CS PSV. Je možné, že v některých otázkách budeme vystupovat společně.

Zaměstnanec na přepážce musí být plně připraven a znát TR 10 a TCV. Ať bere plat jakýkoliv.

V posledních 3 dnech jsme za CS PSV uskutečnili průzkum kvality poskytovaných služeb v ČD centrech. Mohu vám říct, že výsledky moc povzbudivé nejsou. Výsledky budou na ŽelPage zobrazeny nejpozději o víkendu. Na chlubení ČD, a. s. to moc není...

Osobně jsem překvapen různorodostí odpovědí.

Hodně zdaru přeje, CS PSV
12.04.2005 (21:49)  
Řeknu vám jednu poučku z neoklasické ekonomie: Odbory chrání jen ty, kteří mají v současnosti práci. Já dodávám:naopak programově poškozují nezaměstnané a vůbec svůj podnik.
Dušek je jeden z největších kreténů, kteří se přiživují na sociálně relativně ohleduplném státu. Kéž by mu mohla případné být ztráta způsobená nedůvodnou stávkou soudem dána k úhradě...to by ani zisk Dušek travel neudejchal...
registrovaný uživatel Glagol
12.04.2005 (12:52)  
Pro CSPSV
Už to dál nechci pitvat,poněvadž by to asi nikam nevedlo. Ale jen k bodu č.7 (baba u přepážky).Dle vaší logiky tedy buď a)Tento zaměstnanec neodvádí práci na 100%, ačkoliv je plně kvalifikován.
b)Není kvalifikován a dělá co může.V prvním případě to asi bude na náhradu dotyčného vedoucího (chceteli super extra managera) no a v druhém případě taktéž ne?
Mám ale pocit, že zde šlo spíše o obecný názor na funkci odborů jako takových a v tom se zřejmě neshodneme (tím myslím i ostatní přispěvatele).

Jinak mnoho zdaru a hezký den.
12.04.2005 (12:44)  
Glagol: Aha, takže pokladní u přepážky má nižší plat než bankovní úředník, tak může být protivná. Hmmm... A co pokladní v hypermarketech?
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko