..: In-karty na síti Českých drah :..
logo_cdPraha - In-karta je nový typ integrovaného průkazu, který bude v první fázi sloužit jako zaměstnanecký průkaz pracovníků ČD, a. s. V další fázi bude sloužit cestujícím jako různé slevové průkazy. České dráhy již zakoupily elektronické přenosné pokladny POP, které budou složit jako čtečka in-karet.
Žádosti o vydání in-karty pro zaměstnance jsou přijímány od 1.3.2005. Běžní zákazníci si musí na nový produkt ještě počkat, protože první etapa je zaměřena výhradně na zaměstnance ČD.
Nová karta je připravována tak, aby splnila přání zákazníka a umožnila mu svobodný výběr způsobu odbavení. Funkce in-karty lze rozdělit do 3 oblastí:
a) rozšíření tradiční obchodní nabídky o novinky typu kilometrické banky nebo roční síťové jízdenky v elektronické podobě,
b) bonusy v podobě slev na služby obchodních partnerů osobní dopravy ČD, c) náhrada papírových slevových průkazů (Karta Z, Junior pas, Senior pas...) plastovými kartami s možností delší doby platnosti, která bude navíc zahrnovat mezinárodní slevu Rail Plus, a to bez růstu roční ceny.
Přechod na nový produkt bude prováděn postupně a nedojde ke zkrácení doby platnosti papírových průkazů, které vlastní více než 635 tis. zákazníků. Nová podoba (image, rozměr, materiál) by měla přilákat další zákazníky. Očekává se, že novou in-kartu by mohlo vlastnit více než 1 mil. cestujících. Rozšíření na ostatní dopravní systémy vyžaduje zákonem vyhlášenou standardizaci dopravní karty v České republice. Cestující veřejnost bude moci využívat in-karty pravděpodobně od začátku příštího roku.

CSPSV | 9.4.2005 (12:35)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


Mira
12.04.2005 (11:23)  
Ja uz tech vselijakejch karet mam az po krk. To je furt karta na to, karta na tamhle to, ..... At mi nikdo nerika, ze by nesla udelat jedna tzv. cestovni karta, ktera by sla pouzivat v autobusech a vlacicj najednou, proste by mela vice okruhu pouziti a nejlepsi by bylo jeste, aby sla pouzit v MHD urciteho mesta!!
-ps-
10.04.2005 (19:04)  
Sergej: In-karta = Modrá karta
Sergej
10.04.2005 (16:04)  
Není náhodou in-karta to samé, jako avizovaná tzv. modrá karta?
bb
09.04.2005 (22:39)  
na karty jede kdejaký pohrobek čsad, čd se konečně probouzejí. karty spolehlivě rozdělí druhy slev, platnost průkazu, kredit, cokoliv, bez dohadů a s přesným vyúčtováním každého spoje a ne že čd krajům vyčtují cca 60% nákladů jako blíže nespecifikované náklady a pak se diví, že jim kraje nechtějí dát peníze, když neví za co...¨
akorát pochybuji o zlepšení bordelu v jakém finanční toky u čd jsou. možná, že jste tuhle zaznamenali v tv reportáž o oněch krajských penězích a co na to řekl člověk od čd a co viamont!
-ps-
09.04.2005 (19:24)  
Je to realita, ale na její 100%ní životnost si běžná veřejnost ještě počká. Doufám, že to nebudou zbytečně protahovat. Už jsme ve 21. stol.

Standardizace - mě to ani nepřekvapuje. Na úřadech musí něco dělat. To je jako žákovské jízdné (rozhodne o něm ministerstvo financí, ministerstvo práce a soc. věcí zruší příspěvek na dopravu, pověří se ministerstvo dopravy, aby informovalo České dráhy, ty pak začnou vydávat průkazy spolu s dalšími dopravci). A těch lidí, co je z toho živo...

U karty předpokládám, že bude proces ještě složitější.
09.04.2005 (16:15)  
To je realita nebo jen sci-fi?
Hlavně ta standardizace mi připadá jako sci-fi.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko