..: Půjčovny jízdních kol na síti ČD, a. s. :..
logo_cdČR - Od 1.4.2005 fungují ve 13 železničních stanicích půjčovny jízdních kol. Od letošního roku se nacházejí v oblasti jižních Čech (Tábor, Veselí nad Lužnicí, Jindřichův Hradec, Třeboň, České Velenice), ve východních Čechách, Českém ráji a na Tanvaldsku (Turnov, Tanvald, Jičín, Česká Skalice), v Litovelském Pomoraví (Olomouc, Litovel) a v Moravskoslezských Beskydech (Frenštát pod Radhoštěm, Ostravice).
Všechny půjčovny kol jsou v provozu každoročně od 1.4. do 31.10. Při půjčení kola musí být předloženy 2 doklady totožnosti (občanský průkaz, řidičský průkaz, cestovní pas...), uzavírá se nájemní smlouva, je složena záloha 1.000 Kč/1 kolo, která se při odevzdání kola vrací a zaplatí se půjčovné, které se pohybuje v rozmezí 50 - 200 Kč/1 den.
Výhodou této služby je, že kolo je možné vrátit i ve vybraných stanicích, kde není půjčovna kol, po vybraných tratích se může vypůjčené kolo přepravovat zdarma, může být zdarma uschováno v nádražní úschovně a zákazníci si ho mohou v půjčovně předem rezervovat. V loňském roce využilo této služby více než 800 zákazníků.

CSPSV | 8.4.2005 (16:06)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko