..: Dopravní infrastruktura během MS ve fotbalu 2006 :..
BERLIN - Na mistrovství světa se nebude točit jen míč, ale i doprava. Německo se chce ukázat jako správný hostitel. Ulice, koleje, nádraží a zastávky se ukáží v novém, svěžím světle. „Jako dráhy jsme připraveni umožnit fotbalovým fanouškům komfortní, rychlé a výhodné cestování“, oznámil H. Mehdorn (DB). „Mezi skoro všemi pořadatelskými městy je zajištěno již dnes vynikající, nepřekonatelné spojení z pohledu jízdní doby a komfortu. Velká nádraží jako v Kolíně nad Rýnem, Frankfurtu nad Mohanem, Hannoveru nebo Lipsku jsou již top-moderní.“ V Berlíně bude před prvním výkopem dokončeno severo-jižní spojení a nádraží Papestrasse, Potsdamer Platz a hlavní nádraží (Lehrterbahnhof). V současné době se v místech konání vytváří propojení železnice s autobusy a tramvajemi. Poprvé v historii mistrovství světa bude návštěvníkům stadionů nabídnut i tzv. „Kombiticket“, který současně slouží i jako jízdenka pro městskou hromadnou dopravu a příměstskou dráhu. Vstupenka na utkání opravňuje držitele nejen k jízdě na stadion a zpět, nýbrž nahrazuje denní jízdenku, která platí od začátku do ukončení provozu. Správa pro rozvoj města Berlína (Výtah z tiskové zprávy) Svaz německých přepravců

CSPSV | 17.3.2005 (12:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu Německo


Sergej
25.03.2005 (21:43)  
Ano, věta: "Jako dráhy jsme připraveni umožnit fotbalovým fanouškům komfortní, rychlé a výhodné cestování," je opravdu zábavná. Myslím, že fotbalový fanoušek by měl být rád, že ho dráhy převezou v cisterně na amoniak a ještě jim za to hluboce poděkovat, že si takovým xindlem vůbec zatěžuje tratě.
vv
17.03.2005 (19:32)  
Natřou i nově dobytčáky? Aby se ten dobytek dobře cítil!
Ah pardon, asi tam nemají Spartu ani Baník.
Mára
17.03.2005 (14:20)  
v Brně,když jedete na veletrh tak vstupenka platí též jako celodenní lístek po Brně. Je to ale velmi dobrý vynález.
drevak_patlak
17.03.2005 (12:52)  
As Poprvé v historii...
Když jsme byli v roce 2000 na Euru na zápasa Česko-Nizozemsko, platil lístek na fotbal zároveň jako celodenní síťová jízdenka na vlaky a MHD po celém Nizozemsku... Takže úplně poprvé v historii to nebude.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko