..: Rychlík smetl traktor na přejezdu nedaleko Chebu :..
prejezdCheb - Včera ve 21:33 hod. se střetl rychlík Bečva jedoucí ze Vsetína do Chebu s traktorem Zetor. K nehodě došlo na zastávce Salajna mezi stanicemi Dolní Žandov a Lipová u Chebu na železničním přejezdu vybaveném světelným zabezpečovacím zařízením bez závor v činnosti.
Podle zjištění Drážní inspekce vjel řidič traktoru na železniční přejezd v době, kdy výstražné zabezpečovací zařízení ještě nebylo v činnosti. Na přejezdu ovšem došlo k poruše traktoru, kterou řidič ani jeho spolujezdec do příjezdu vlaku nestihli vyřešit. Došlo ke střetu, během něhož byl vážně zraněn řidič tratoru (25) a lehce zraněn jeho spolujezdec. Zadní kola traktoru zůstala po nehodě uvězněna mezi peronem a prvním vozem vlaku.
Škoda na lokomotivě byla odhadnuta na 200 tisíc korun, na prvním voze vlaku na 150 tisíc korun (traktor byl zdemolován a škodu na něm se nepodařilo vyčíslit).
Vrchní inspektor Drážní inspekce, který byl na místě přítomen, konstatoval, že vina není na straně železnice. Rovněž není vyloučeno, že řidič traktoru byl pod vlivem alkoholu. Nehodu vedle Drážní inspekce dále vyšetřuje Policie ČR. Provoz na jednokolejné trati byl přerušen do 0.40 hodin. Na trati byla zavedená náhradní autobusová doprava.

JRtrain Poslat mail autorovi | 3.3.2005 (12:05)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Karlovarský


editor nebo admin ŽP Chary  mail  
03.03.2005 (21:20)  
Na co my tu inspekci máme, když to nikdy není vina železnice? :-)


(pokus o vtip, o DI toho trošku vím...)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko