..: Strojvůdci nepodepíší kolektivní smlouvu :..
Praha - Celostátní rada předsedů základních organizací Federace strojvůdců rozhodla, že nepodepíší současnou kolektivní smlouvu, na které se vedení Českých drah dohodlo koncem ledna s pěti odborovými centrálami. Pokud své rozhodnutí strojvůdci nezmění během tří týdnů, jednání o kolektivní smlouvě se tak dostává zpět na začátek.
Protože kolektivní smlouvu zatím nepodepsaly všechny organizace, platy železničářům zatím nerostou a navíc přicházejí o řadu výhod, jako je delší dovolená, profesní příplatky aj.
V případě nepodepsání KS budou nová jednání pokračovat v březnu.

JRtrain Poslat mail autorovi | 10.2.2005 (18:46)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa


  1 2      Zpráv na stránku:   
porscha
13.03.2005 (16:24)  
Zřejmě je pan Čechák podplacený ředitelstvím a dělá za ně špinavou práci,protože kdyby mu šlo v reálu o strojvedoucí nemohl by dopustit,aby díky jemu měsíčně přišli přbližně o 5000,00kč měsíčně.O co mu ve skutečnosti jde nevědí dnes ani samotní strojvedoucí jsou pouze jeho rukojmí.
bohunka
15.02.2005 (12:09)  
Rozhlédněte se kolem sebe, zase je to jen podvod jak dostat z lidí peníze. ČD je v háji tak šetří jak se dá. Takhle je to docela fajn, svedu to na stroj¨vedoucí.
12.02.2005 (19:51)  
ad železničář:
V čem má současný management chabé výsledky?
registrovaný uživatel Ivoš
12.02.2005 (14:07)  
Kdo má z nepodepsání smlouvy výhody? Upřímně si odpovězce - jen vedení Českých drah. Je tedy celkem logické, že jim stačilo podplatit pana Čecháka a už dnes jsou propuštěny stovky lidí od Čekých drah. Protože se to týká a bude týkat i strojvedoucích, nevidím jiné rozumné vysvětlení. Stávka je sice nepříjemná, ale je to celkový nátlak všech -ale nepodepsání kol.smlouvy je jen prospěch pana Čecháka. Nemůžete mu už někdo dát do zubů???
registrovaný uživatel Anonymní
12.02.2005 (12:04)  
Ono bude stačit, aby výpověď pro nadbytečnost dostalo několik strojvedoucích se zákonným dvouměsíčním odstupným a odmítači podpisu KS po "napadení neznámým pachatelem" jistě brzo přijdou k rozumu. Dvouměsíční odstupné + podpora v nezaměstnanosti totiž nenahradí cca 5% nárust mezd
11.02.2005 (19:04)  
Ano i tento názor se občas objevuje,ale kde je pravda to buď vůbec nedozvíme,nebo až za delší čas.
dopisovatel nebo člen ŽP železničář
11.02.2005 (18:59)  
Možná vás zaujme jeden odposlechnutý názor - asi víte, že se na dráze chystá škatulkování a současný management potřebuje zakrýt své chabé výsledky a obhájit svou nenahraditelnost. Proto potřebuje dokázat, že ty železničáře očesal o to, co se nikomu předtím nepodařilo. Tím se stane slavným a nikdo nebude pochybovat, že je na správných místech.
Mno a příští rok "umírněný odborový předák" (odposlechnuto z ČT1!!!) dokáže přes "velmi těžké podmínky" dojednat alespoň část někdejších výhod. Čímž se stane (již podruhé) slavným a nikdo nebude pochybovat, že je na svém místě.
A role federace strojvůdců? Ta zůstane, jako už vždy, na indexu. Všimněte si, jak jim ostatní nedají ani nejmenší šanci změnit stanovisko, aniž by přišli o všechno - protože ten jejich podpis ve skutečnosti nechtějí.
11.02.2005 (13:38)  
Ano většina strojvedoucích mluví že s postupem FS nejsou spokojeni,ale myslí pravý opak.Říct že postup FS schvaluje znamená říct o přepočítaní zubů.Názor členů FS jasně ukázala celostátní rada 79 pro 1 proti.K tomu není co dodávat.
dopisovatel nebo člen ŽP Tim
11.02.2005 (11:28)  
EM 488.0: Je sice hezky, ze jsou firove nastartovany, ale dokud nevyjedou a nevyhodi pana Cechaka, tak je jim to k prdu. Dal si muzou brblat jen mezi sebou, ze se jim neco nelibi :-(
dopisovatel nebo člen ŽP EM 488.0
11.02.2005 (9:14)  
Kdyby náš pan prezident Veškrna (Havel) nezrušil železniční vojsko tak by teď ČD sáhly po jejich strojvedoucích a oni by si to federanti rychle rozmysleli, bohužel v názorech jsou dosti nejednotní. Zkuste se bavit s řadovýma fírama a Ti jsou tak "nastartovaní" že by p. Čechákovi dali po h... . Rád bych se k nim přidal. Pan Čechák by měl urychleně změnit SVŮJ postoj a KS podepsat. Už to začíná nějak smrdět...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko