..: Kolektivní smlouva mezi ČD a odbory nebyla uzavřena :..

info ČD vs. odbory - Každoroční problémy kolem kolektivní smlouvy mezi odborovými centrálami a vedením Českých drah se letos poněkud vymkly z rukou. Vždy se podařilo kolektivní smlouvu uzavřít do konce roku. Nyní se tak nestalo.
Vedení ČD navrhlo odborovým centrálám zvýšení mezd zaměstnanců o cca. 5%. To se ale nelíbí Federaci strojvůdců, která požaduje průměrné zvýšení o celých 15% a zkrácení pracovního týdne na 33 hodin. Odůvodňují to tím, že je jejich funkce více náročná. Ostatní odbory jsou ochotné na zvýšení o 5% přistoupit.
Neuzavření kolektivní smlouvy znamená, že zaměstnanci ČD dočasně nebudou mít prodlouženou dovolenou a zkrácený pracovní týden nad rámec zákoníku práce, nicméně všechny zúčastněné strany doufají, že se kolektivní smlouvu podaří brzy uzavřít.


Karel Chýla Poslat mail autorovi | 3.1.2005 (20:30)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
pegas
18.02.2005 (20:20)  
Je to jenom kamufláž a vše je dohodnuté když na tom uvažuji stát je vlasníkem CD a potřebuje peníze když už všechno prodal a tet prodá nakladní přepravu Argu to jediný co vydělává a nebudu vůbec mluvit o tom že pouští pravidelný vaky firmám viamont adt. a tet se zacalo propouštět a co odbory jenom mlčí a dohadují se mezi sebou a jeden to svádí na druhého a ještě jednu poznámku bych chtěl tady napsat vedení je z moravy tak vše nejlepší dávají na moravu
krajíc
30.01.2005 (21:15)  
K nám choděj strojvedoucí a ani jeden nám nedokázal dvakrát po sobě vysvětlit o co jim jde.Jen kecy o tom,že příplatky budou z jejich peněz.Nedělám si iluze o svých zástupcích,ale proč jim leží v žaludku jenom výpravčí?Mimochodem jsem elektromontér na trakci.Díky jim za mínus 3000 Kč minimálně
registrovaný uživatel Mates 
30.01.2005 (3:06)  
A kdo nejvíc bude trpět na nepodepsání kolektivní smlouvy díky zástupcům federace strojvůdců. Mám takové tušení že se to navrchu někomu hodilo. Nic proti strojvedoucím, kteří snad ani nevěděli s čím přichází k jednání jimi zvolení zástupci. Ať tak nebo tak zase ztoho bude někdo profitovat, ale običejní dělníci to nebudou. Nashledanou.
registrovaný uživatel Procházka R.
28.01.2005 (17:42)  
Tak to mají... všechno je v pr...
registrovaný uživatel Andrea
27.01.2005 (15:11)  
Já úplně žasnu, jak může mít ten odborový svaz strojvůdců na to žaludek. Pro svůj vlastní prospěch okrást tolik poctivých občanů o víc než 25 procent platu! Jejich nároky jsou opravdu nehorázné a na úkor pracovníků jiných oblastí. Je nesmyslné, že něco takového v ČR je vůbec možné. Plně doufám, že díky petici, která je momentálně v oběhu státní zastupitelé umožní změnu zákona, aby už Odborový svaz strojvůdců a jiní vychytralci neměli možnost v jejich menšině překazit podepsání kolektivních smluv... Je to opravdu smutná situace, kdy si sami železničári, kteří mají už tak platy dost nízké střílejí do vlastních řad. Měli by se stydet!
registrovaný uživatel Martin
19.01.2005 (17:59)  
nechápu proč ta smlouva není dávno podepsaná.Rozhodují za nás i přesto ,že většina chce kolektivní smlouvu podepsat.Odbory jso snad od toho aby hájili zaměstnance a ne je posílali rovnou do záhuby.Myslím ,že je vše dopředu domluvené!!!!!
registrovaný uživatel štírka
14.01.2005 (17:05)  
celej for je v tom, že maji důvod propouštět.... nepodepíšou... propustí... pak podepíšou, nebude mít kdo pracovat, tak se zase něco zruší... a oni dosáhnou toho co chtěli a bez potíží... sou to šmejdi...
registrovaný uživatel štiplístek
11.01.2005 (12:05)  
Pro Franta007
Nekecej,že by bylo dobře prodloužit pracovní dobu.U nás ve stanici máme v turnusu třídenky a jsem z domu 54hodin.Zaplaceno mám 21hodin.Kdybych přepočítal hodiny na hrubou hodinovou mzdu tak jsou pracovníci v supermarketech královsky dobře placení!!!
registrovaný uživatel Luděk
11.01.2005 (10:50)  
Moc to asi nepomůže, ale alespoň se mi uleví.Vážení páni federanti! Jste obyčejné HYENY! Tím myslím jen vedení slavné FS.Řadoví fíři se za vás akorát stydí a většina z nich se s vašimi nestydatými požadavky neztotožňuje.Co se týče propouštění,tak u nás na Moravě už to v důsledku neuzavření kolektivní smlouvy velmi zhusta začalo.Vy, Pražská hovada ale stále vedete svou.Přeji vám,ať na vás taky dojde, neboť, jdeme-li všichni do pr..., pak vy taky!
registrovaný uživatel lada
11.01.2005 (9:57)  
hmmm, ale neustoupili ani včera...takže žel bohu,spousta dalších lidí bude bez práce...to to fakt těm strojvůdcům bylo ku prospěchu ??? vždyť "mrtvoly" budou i mezi nima samýma... :-(((
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko