..: Fotogalerie - detaily fotografie 434.2186 :..
 

434.2186


434.2186Informace o fotografii:
 - Úsek: Luka pod Medníkem - Jílové u Prahy (Žampach)
 - Datum: 7.2.2014
 - Autor: Raven  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 4791x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 10
 - Rating od uživatelů:
 9

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

19.02.2014 (10:15)  
NIcKON: To jde rozlišit velmi lehce. Za prvé je k dispozici seznam platících účastníků, za druhé si všimneš člověka či auta, které potkáš podél trati opakovaně a někdy i po celý den a za třetí to bývají celkem "profláklé" ksichty, které pravidelně parazitují na tom, co platí jiní.

Petr Holub: Zažil jsem v Měchenicích opačný přístup, kdy za mnou přišel jeden ze zdejších autorů Mad noodle a ptal se komu má zaplatit za to, že si pořídí pár fotek. Bez potíží se domluvil s pořadatelem. To je bohužel hodně řídká výjimka.
19.02.2014 (8:57)  
NIcKON, PR: Řekl bych, že to rozlišuje nejenom pořadatel, ale vnímají to i další účastníci, kteří v tomto případě zaplatili nemalou částku. Je velký rozdíl, když se vyskytují někteří jedinci na lukrativních flecích a udělají si řádný záběr, pak vlak ještě několikrát předejdou či předjedou a pořídí další snímky. Teď jsem si vzpomněl na konkrétní případ ve skalách u Pikovic. Fotiči po výzvě nebyli ochotní zaplatit ani korunu. Nikdo po nich nechtěl plný účastnický poplatek, jde o ten zájem, přístup, přispět, zachovat se slušně, korektně či kolegiálně. Bohužel, nestalo se tak. Jsou lidé, kteří vědí, že na to nemají a raději se nezúčastní, pak jsou tací, co čistě parazitují, na akci vlak předjíždějí vozem a člověk se dozví i omšelé výmluvy o fotografování pravidelného provozu, kde se nečekaně zobrazil čtyřkolák s nákladem :-)

Michal Kupsa: Pokud máte zájem se zúčastnit nějaké takové akce (stát se platícím účastníkem), nikdo tomu nebrání. Autorů co sem vkládají fotografie a účastní se takových akcí je spoustu, právě i díky tomu že mají o takové akce zájem, někdy stačí někoho kontaktovat, třeba položit dotaz prostřednictvím vzkazu. Každopádně za celou dobu co jsem na žp, nikdo tak neučinil i přesto, že se pod fotkou zajímal o další podobnou akci.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
Počet komentářů uživatele3720 »fotek 0
19.02.2014 (4:45)  
Pohádka o čtyřkoláku do kopce z Branika jedoucím.

I zdařil se víkend. Před dvěma pětiletkami zdařil se se synkem výkend s parou v Braníku. Přiřítili jsme se na oslední chviličku, sotva zaparkovali a už se chýlilo k odjezdu. Místo avizované 310.0 (97) se ten vláček rozjel jakosi hbitě - a ejhle, vpředu byl čtyřkolák. Točilo se v Modřanech, to skoro nestačilo ani na kafe - a šupky zpět. Nasoukat se do auťáku, připoutat synka i sebe a hajdy vzhůru po spojce na Jižák. A ejhle - ten vláček už byl před námi a stoupal coby Sv zvolna do Krče. Sobota odpoledne, provoz na silnici se limitně blížil nule, namotal jsem se do pruhu odstavného, srovnal rychlost a koukal, jak se klacky točí. Několik kilometrů (asi 2-3) to tam lze. Kamera však v pohotovosti nebyla, tehdy jen školkou opatrovaný synek se nemohl vynadívat. O půl roku později se nám to v Zillertálu povedlo i nafilmovat. Jen to mělo rozchod ouze 750 mm.
18.02.2014 (20:57)  
>NIcKON
Shodou okolností jsem za mlhavého pátečního rána projížděl po Jižní spojce a nad Krčským nádražím se valily oblaky dýmu (den předtím jsem už slyšel podezřelé houkání od Bohdalce). Oželel jsem včasný příchod na pracoviště, vytasil mobil, pořídil pár velmi nekvalitních fotek a pak si vychutnal odjezd manipuláku k Braníku. Jestli z mé strany došlo k čerpání neplacených požitků, tak se pořadatelům omlouvám.
18.02.2014 (13:35)  
Rozhodně nejsem odpůrcem toho, aby se bránilo neplatičům fotit na placených fotojízdách a jsem si moc dobře vědom, že díky lidem, ochotným za to platit, mají u nás pár lepší podmínky pro život. Ale nedá mi to nezeptat se, jak přesně pořadatelé akcí rozlišují "systematické naháněče" od náhodných fotičů, kteří i v dnešní internetové době opravdu mohli nemít ponětí o konané akci, nehledě na to, že třeba původně vůbec nešli fotit vlak a najednou na ně zpoza buku vykoukla pára?
registrovaný uživatel PROST  mail  
Počet komentářů uživatele1220 »fotek 0
18.02.2014 (10:28)  
Ničím nerušená paráda, pěkné.
15.02.2014 (20:40)  
Další paráda z jízdy čtyřkoláku, počasí přálo...
A nemůžu si pomoct, tady mi okamžitě začala v uších znít tato píseň... .)

https://www.youtube.com/watch?v=ig0QREKyo0s
registrovaný uživatel stoupa  mail  
Počet komentářů uživatele3720 »fotek 0
15.02.2014 (11:56)  
Když tohle vidím, tak mám podivnou radost, že jsem tohle zažil pohledem i svezením se. S turnusovou parou ... :-)
15.02.2014 (11:28)  
Joj, škoda že jsem o tomhle nevěděl, mám to skoro za barákem ....
17.02.2014 (23:30)  


Bohužel, u těchto soukromých placených jízd je vždy žádoucí maximální možné utajení jako nutná obrana proti neplatičům - "systematickým naháněčům" (no ale stejně se téměř vždy najde nějakej jouda). Proto o tom v ideálním případě nikdo z "normálních" smrtelníků dopředu nevěděl..

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko