..: Fotogalerie - detaily fotografie 843.007-6 :..
 

843.007-6


843.007-6Informace o fotografii:
 - Místo focení: Dubí
 - GPS: 50°41'48.346"N, 13°45'46.48"E  »  Mapy.cz Google mapy
 - Datum: 13.2.2021
 - Autor: Štěpán Havlín  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 4096x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 8
 - Rating od uživatelů:
 7

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
07.03.2021 (15:19)  
A.N. : pokud došlo k popojetí vlaku cestou posunu, tak je taky všechno v pořádku, ale to já jsem nemohl vědět. Předpokládal jsem, že vlak takto zastavil při svém příjezdu.
07.03.2021 (15:16)  
zirecek : děkuji za vysvětlení, takže je to tak jak jsem si myslel. Já toto místo neznám a ani na mapě jsem nehledal a v podstatě jsem měl pravdu, že zde došlo k projetí návěsti.
A.N. : je pravda, že už jsem nějaký ten pátek z dráhy pryč, ale pokud si pamatuji, tak tato návěst platila bez ohledu na křižování vlaků.
07.03.2021 (15:04)  
Vlak přijel z levé strany, ale pokračuje cestou posunu na stranu pravou. To jen tak na okraj.
07.03.2021 (15:00)  
Já to vezmu od lesa. Jednak si to nesmíte plést s podobnou návěstí konec nástupiště a pak si připomeňte vznik této návěsti. Tato návěst vznikla v době, kdy se na D3 povolilo vjíždět do dopravny s vlaky proti sobě a aby bylo jasné, že se nepřekryjí, tak na D3 bylo určeno tzv místo zastavení - tato návěst a byla vždy platná při křižování. Následně nějaký inteligent - strůjce předpisu se rozhodl ušetřit práce výpravčím a tuhle návěst povolil používat i na D2, čímž zcela nelogicky z předpisu vypustil tu větu o platnosti. Takže v momentě, kdy by byl strojvedoucí zpraven o křižování a byla by mnu v Dubí určena kolej, pak by se soupravou musel před návěstí zastavit. Jelikož tam nekřižuje a dokonce musí s vlakem zajet za tuto návěst, pak zcela logicky musí s takovou soupravou přejet neboť těžko cestující budou vystupovat mimo nástupiště - blokace dveří u druhého MV je nomožná.
Takže tolik na vysvětlenou. Je to asi stejný nesmysl jako postup při odjezdu, který stejný strůjce předpisu tam vloudil, kdy četa musí dávat odjezd až ze dveří, nikoliv z nástupiště a v momentě použití kamery prostě nějaké kroucení zápěstím vidět není. Odůvodněno to bylo tím, že se odjezd nesmí dát ze služebního vozu, otevřeného okna atd. jenže máme rok 2021 a máme jednotky bez služebáků, otvíracích oken a s kamerou...

Co k tomu víc dodat? Vlak nekřižoval a zastavení před návěstí prostě není technicky možné.
07.03.2021 (14:49)  
A.N.: Místo zastavení je nekompromisní, vlak stojí čelem za návěstidlem. Je zřejmé, že tato návěstidla jsou u obou koleji nevstřícně především pro případ, kdy se tam potkají dva osobní vlaky, aby mohli cestující přejít na vzdálenější kolej a neblokoval jim cestu vlak na bližší koleji.
Pro případ jednoho vlaku tato návěstidla postrádají smysl, takže vlak stojí dle selského rozumu správně, aby to lidi měli blíže k budově. Nástupište jsou dlouhá dostatečně, stejně tak uklizena od sněhu, takže nevidím formální důvod zajíždět za návěstidlo. Nevím, jestli je možné upravit v dokumentaci ke konkrétní stanici místní úpravu platnosti/neplatnosti těchto návěstidel. Žijí v domnění že nikoliv. Ale tuším, že asi odpověď znáš, ale zbytečné děláš hloupého, a vše nám nakonec vysvětlíš jako znalec...

Ještě prosím uvést do komentáře linky těch fotek s místopisem a s pohledem do údolí. Díky.

VS: Dubí je úvraťová stanice, vlak přijel zleva a vlevo bude zase pokračovat. Stačí kliknout na odkaz na mapu u fotky.
07.03.2021 (14:35)  
A.N. : Asi neznáte předpisy, ale ta návěst platí pro všechny vlaky osobní přepravy, pokud v dané stanici zastavují
07.03.2021 (14:32)  
Předchozí komentář jsem napsal, protože se mi zdá, že na tom motoru svítí koncová světla. Ale pokud vlak přijel z obráceného směru, tak je všechno v pořádku.
07.03.2021 (14:30)  
VS: Ta bíla cedule s červeným orámováním, přibližně v úrovni konce prvního mor. vozu je návěst "místo zastavení". A zastavit by se mělo před touto návěstí a to i bez ohledu na délku soupravy i kdyby měl konec vlaku stát tzv. v poli.

A stále trvám na svém, že tam žádnou platnou návěst místo zastavení nevidím. Z jakého důvodu by tam měla být platná zrovna pro tento vlak?
07.03.2021 (14:08)  
A.N.: Fotka ze země od jiného autora tu nedávno byla:
https://www.zelpage.cz/fotogalerie/motorove-vozy/843/843669.html

Tento pohled mě neuráží, ba naopak. Jen jeden dotaz na autora: Neletí snímek doprava?
07.03.2021 (14:06)  
A.N. :Ve své podstatě já tam žádné platné místo zastavení nevidím.
Ta bíla cedule s červeným orámováním, přibližně v úrovni konce prvního mor. vozu je návěst "místo zastavení". A zastavit by se mělo před touto návěstí a to i bez ohledu na délku soupravy i kdyby měl konec vlaku stát tzv. v poli. Zřejmě by se to neposuzovalo tak přísně, jako projetí hlavního návěstidla, ale pokud tam není nějaká místní výjimka, tak došlo k projetí návěsti.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko