..: Fotogalerie - detaily fotografie 754.083-4 :..
 

754.083-4


754.083-4Informace o fotografii:
 - Úsek: Telgárt penzión - Vernár
 - Datum: 18.8.2019
 - Autor: Daniel Čobej 
 - Pozn.: RR 823 Kráľova hoľa
 - Zobrazeno: 2314x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 8
 - Rating od uživatelů:
 9

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

registrovaný uživatel JB 
Počet komentářů uživatele596 »fotek 0
23.08.2019 (9:59)  
Já jsem například chtěl napsat, že být tam o vůz méně, nevznikla by srostlice, ale tak jste to jistě nemyslel. (Mínus jsem nedal.)
23.08.2019 (8:16)  
Chacha... Napíšu že je to pěkné a někdo to zas neudrží a jde mínusovat, tam honem ať ten komentář zmizí. :D

Ešus: no ono nejen doprava je tam na tom mizerně z této strany... bohužel. :) Nehledě na nedostatek HV a věčné přestupy mezi soupravami.
23.08.2019 (3:29)  
Zrovna tato trať má hodně velký turistický i dojížděcí potenciál, jenže rozsah dopravy je zde zhola nepoužitelný. Prvním spojením z Košic přijedete do Telgártu někdy ve čtvrt na devět, což je OK, ale poslední vlak zpět jede po 17. hodině, což je šíleně brzo. V létě by se hodily vlaky o dvě nebo čtyři hodiny později. Trať má řadu výhod, není pomalá a kolem Hnilce vede i úsekem, kde neexistuje souběžná silnice. Když se chcete z těch vesnic dostat třeba do Gelnice autem, trasa vede pěknými serpentinami, což pro denní dojíždění není ani pohodlné, ani rychlé. Vlak by tu měl velkou šanci, ale to by musel jezdit.

Když srovnám úroveň dopravy v Krkonoších s Nízkými Tatrami a Slovenským rajem, ten rozdíl je propastný. Do Krkonoš se pohodlně dostanete z celého Královéhradeckého i Libereckého kraje po celý den a klidně každou hodinu, autobusy se používají i mezi rekreanty třeba jako doprava do výchozího místa nějaké túry, aby se nemuselo nutně chodit dokola kolem ubytování. Jenže na Slovensku je taková turistika skoro nemožná, protože VHD se tam prostě nedostanete a k autu se musíte vracet. Přitom Slovensko je z krajinného pohledu úžasná země a má obrovký potenciál - nejen Vysoké Tatry.
23.08.2019 (12:25)  


V minulosti to aj tak bolo, ale už od minulého roku sponzoruje košický samosprávny kraj v spolupráci s Košice region "Ľadový expres" ktorý vyráža ráno z Košíc a smeruje do Červenej Skaly. Príklad si z nich tento rok zobral aj banskobystrický kraj, ktorý z opačnej strany sponzoruje "Horehronský expres" na trase Brezno - Mlynky. Vlaky chodia plné a doprava je v letnej sezóne zabezpečená. Mimo sezónu tu premávajú len dva páry regionálnych rýchlikov,ktoré veľmi často trpia pre nedostatok HKV 754 a 757 prestupom s klasickej súpravy do motoráku v stanici Mlynky alebo Polomka.
22.08.2019 (12:06)  
Pěkné, škoda tej srostlice vzadu. :) Docela dost vozů koukám, škoda že ta obsazasenost není moc velká...
22.08.2019 (22:42)  


Ďakujem :) Vo vybrané dni je tam radený aj jeden posilový vozeň. Tieto vlaky majú poriadne využitie len počas letnej sezóny, po zvyšok roka to chodieva dosť prázdne :/

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko