..: Fotogalerie - detaily fotografie T 478.2065 :..
 

T 478.2065


T 478.2065Informace o fotografii:
 - Úsek: Jičín zastávka - Jičín
 - Datum: 28.7.2019
 - Autor: Chary  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 3441x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 3
 - Rating od uživatelů:
 3

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
31.07.2019 (19:54)  
Pánové, musím souhlasit se zirečkem. Ta sedmistránková debata je asi o úplném h***ě. Můj kamarád Drahoš Švestka jsem kdysi přispíval, ale už nějakou dobu ne. Já jsem ho i prosil, jestli by zase nechtěl občas nějakou fotkou obohatit tyto stránky, leč marně. On totiž byl dost rozladěn z toho, co se tady občas ojevuje a ani se mu nedivím. Předchozí diskuse je toho zářným příkladem. Jinak, podle mě je ta fotka velmi dobrá a dávám za 5*. Toto místo jsem navštívil před dvěma roky při dovolené. Měl bych k němu i krátké povídání, ale to by tady možná dalších 5 stránek diskuse přibylo, takže pro dnešek dost.
31.07.2019 (17:13)  
Shrnutí pro příchozí, kteří nemají sílu číst většinu textu níže:
1) U A.N. je to stále stejné předkládání, vnucování jeho pohledu na železniční fotky ostatním pořád dokola, dokola, dokola, do...
2) U Martina Švancara se asi otevřely staré rány a křivdy ze zamítnutých fotek na ŽP. Tato fotka se mu jeví jako možnost si staré bolístky zmírnit.

Takže tu máme krásnou rozumově psychologickou argumentační klávesnicovou přestřelku, která již postrádá zábavnost či pestrost. Bude tak dlouhá a úmorná, dokud aktéři budou mít sílu klepat tlačítka na klávesnici... Osobně nechápu, proč má Chary potřebu vše zdůvodňovat A.N., když tento zájem druhé strany je jedinou živnou půdy A.N. a jeho hnutí pro psaní dokola, dokola, do...

Můj pohled:
Zdejší fotogalerie slábne z mnoha příčin. Jakákoliv nahraná fotka je přínosná.
Charyho fotka je vynikající. Znázorňuje dva motivy asi nejlépe jak to šlo a kdy to šlo. Je zřejmé, že to typičtí "šotouši" nejsou schopni ani připustit, proto jejich vzájemná "diskuze" postrádá významu.
31.07.2019 (14:39)  
Pokud máte co říct k věci, prosím. Pokud chcete jen urážet ostatní, tak potom, jak vždy říkám, v gumákách od hnoje si choďte ve svém obýváku.
31.07.2019 (0:27)  
Červená jde do purpury a vydutí uprostřed by napomohlo srovnání Lens korekcí.
30.07.2019 (17:02)  
Dva fotící, jeden točící. Toť vše. :)
30.07.2019 (16:59)  
Martine ale kolik Vás tam stálo? Protože jestli to mají víc jak tři, lidi tak je to v podstatě konfekce. A nakonec stejně nepřečteš číslo. :-D
30.07.2019 (16:43)  
...a když jsi se ptal, co já považuji za TOP ve své tvorbě, tak je to myslím jasné
https://www.zelpage.cz/fotogalerie/parni-lokomotivy/555/555062.html - pára, sníh, mechanika, azuro, a správě namalovaný jízdní řád. Tolik aspektů se muselo potkat, aby se to povedlo, a přece se to stalo. Taková fotka se povede maximálně jednou, dvakrát za život, a já už mám vybráno.
30.07.2019 (16:24)  
Chary:
však já taky beru deformace vlivem širokého ohniska jako vlastnost, koneckonců jsem dal příklad ze Tvé tvorby jako ukázku toho, kde se mi široké ohnisko líbí, ve své tvorbě bych takových fotek našel taky pěknou řádku, ale zároveň jsem si vědom, že v některých částech fotky jsou pak deformace výraznější a v jiných naopak méně nevýrazné. Proto se vždy snažím komponovat tak, abych měl hlavní fotografovaný objekt v místech, kde je deformace co nejmenší. Pokud to nejde, a toto je učebnicový příklad takového případu, tak jdu prostě jinam.
30.07.2019 (15:44)  
Vidíš, a to je právě na další filozofickou debatu, co dělá místo vhodným a co ne. Právě protože já na to mám svůj názor a když nějakou závadovou okolnost na fleku najdu, tak já se seberu a jedu jinam, jako jsem to udělal asi před čtrnácti dny, kdy jsem byl u Sobotky. Ale tohle mi jako špatné místo nepřijde, naopak. A deformaci širokým ohniskem beru jako vlastnost, která tam je. Ovšem jak jsem se přesvědčil už u jiné velmi široké fotky, tak tohle není obecně moc oblíbená odrůda kávy.
30.07.2019 (15:35)  
....Protože i kdybych tam vyfotil cokoliv jiného, tak to bude mít pořád stejnou tonalitu, perspektivu danou ohniskem, a ohnisko zvolené podle okolností na fleku....

Ano, a proto jsou místa, která jsou na focení vhodná, a pak jsou místa, která jsou na focení nevhodná. Tohle bych bezesporu zařadil do druhé kategorie. A to je ten hlavní důvod, proč bych s Tebou v otázce úpravy středů o 0,3 do plusu či do mínusu souhlasil, ale jen v tomto případě.
  1 2 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko