..: Fotogalerie - detaily fotografie 742.454-2 :..
 

742.454-2


742.454-2Informace o fotografii:
 - Úsek: Zálučí odbočka - Buda
 - Datum: 14.8.2009
 - Autor: Chary  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 4014x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 10
 - Rating od uživatelů:
 7

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
10.02.2010 (19:01)  
Měrky,neměrky, kalibrace,nekalibrace se nebojte,já mám monitor OK. Na oko mi to přijde lepší,možná jsem nemusel dávat tolik červené.
Škoda,že na ŽP píše jen uzavřená skupinka cca 5ti lidí.
09.02.2010 (22:40)  
Přidávám se taky nezaujatě, Ďulova verze je hodně fialová, je to vidět i na vrcholu mašiny. Doporučoval bych překalibrovat monitor. ;-)
09.02.2010 (21:52)  
Ďula, Chary: Nezaujatě k diskusi; souhlasím s tím, co napsal Chary, odkazovaná fotka jde opravdu (už celkem výrazně) do fialova, nehledě na to, že to potvrzuje i "měrka" photoshopu.
09.02.2010 (21:21)  
S natvrdlou palicí nepohne ani traktor
09.02.2010 (21:12)  
Tondo, koukám na mejla a tebou zaslaná fotka je výrazně fialová, tráva dole téměř beze změn, ale obloha dostala na zádel. Nemáš rozštelovanej monitor? Radši jsem si to otevřel a v obloze jsem napočítal 217-231. To je podle mě docela dost...

Ostatně, můžeme to předložit k diskusi, já myslím že nebudeš proti, já technické prostředky k tomuto mám:

http://www.chary.own.cz/foki/742084_dula.jpg

A ty ufiknuté stromy, myslíš vlevo vpravo? To snad nemůžeš myslet vážně, že by se to bralo za vadu. Vždyť v té fotce nemůže být celý svět a ta alej vlevo pokračuje do bezvědomí...
09.02.2010 (21:03)  
Ano mami, ámen...
zelená je uklidňující
09.02.2010 (20:50)  
Ďula: Napíšu to jen jednou a už to nikdy nebudu opakovat...ulož si tuhle stránku do oblíbených, abyses zde mohl vracet kdykoli nebudeš chápat cokoli na ŽP.

ŽP je všechno možné, jen ne šotoušská galerie. Za poslední tři, čtyři roky jsme všichni (autoři i správci) zamakali na technické stránce fotografie, stejně jako na výběru míst pro focení. Fotogalerie na ŽP je skutečně fotogalerií jak má být, se svým vývojem, historií a jistě i budoucností - stále je na čem pracovat a co objevovat.

Pakliže mluvíme o fotogalerii, musíme ctít fotografii a její pravidla. V praxi to vypadá tak, že už na místě přemýšlím o tom, jak bude výsledný snímek vypadat ve chvíli, kdy skončím s úpravami na počítači. Volím tedy o něco volnější ořez, pokud si nejsem jistý, že držím aparát rovně (natočení snímku nám pár drahocenných dat vezme.) Snažím se trefit do finálního ořezu, aby neutrpěla kvalita snímku tím, že nebudu mít z čeho brát. Dám si pozor na začátečnické chyby, typu useklé objekty na fotce (např. stromy) či uřízlé stíny tam, kde je to zbytečné. Pro začátek je dobré držet se kompozičnícj zásad, z nichž nejjednodušším vodítkem je právě tzv. zlatý řez. Má to co do činění se čtením fotografie, jejím vnímání lidským okem atp. Najdi si na seznamu.

Aktuálně je laťka pro přijetí snímků nasazena docela vysoko, za což může přirozený vývoj projektu, který nechce stagnovat. Na jednu stranu nám nepřibývá moc nových autorů, protože se jim nechce s fotografií pracovat, na stranu druhou mají návštěvníci serveru jistotu, že se zde nebudou objevovat "typické reportážní snímky", stanicovky v protisvětle atd.

Budu hovořit za všechny kolegy správce když odpřísáhnu, že podle jména zde fotky rozhodně neprochází. A není to tak dávno, co jsme se s Charym chytli ohledně jedné jeho fotky v cenzuře, kterou jsem nechtěl pustit dál - viď Jardo? A já to mám podobně...rád si hraju, ale někdy to přepísknu a fotka se zde prostě nedostane.

Tak, pěkně si to přečti, zamysli se nad tím a posuď, jestli má dál smysl se zde chovat tak, jak se chováš. Pokud usoudíš, že ano, nemáme si o čem povídat a já se dál postarám o briskní reakce k tomu "všemu", čím nás častuješ. Osobně však budu velmi rád, pokud přestaneš nahánět větrné mlýny...
registrovaný uživatel Snickers  mail  
Počet komentářů uživatele66 »fotek 0
09.02.2010 (19:32)  
Každé oko vnímá barevnost fotky jinak. Ja ji vidim bezchybnou a níže uvedené lidi neznám. Navíc barva soupravy ladí s krajinou a celé to na mě má "uklidňující" vliv. Kdyby ten kocour měl jinou barvu (třebas klasika červená) , tak už za 5* nedám.
09.02.2010 (18:12)  
a já na Mr.Grila z vysoka,protože se vymýšlí blbosti...

Zlatý řez nebo střed ono je to + - jedno,když by to sem dal někdo jiný,budeš křičet,že to je moc uprostřed,že jsou ufiknuté stromky. Samozřejmě,že to má i zelený nádech,jenže je to foto od Charyho. Upravenou fotku podle (nezelenou) má Chary v mejlu. Můžete si to porovnat.
09.02.2010 (17:32)  
Ďula: Protože M. Grill vidí, že mašina není na prostředku fotky, ale ve zlatém řezu, v tomto případě v první třetině zprava a první třetině zespoda. M. Grill by taky fotku neschváli, kdyby táhla do zelena, takže do zelena netáhne. M. Grill se velmi těší, až ti zde přijmeme první fotku.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko