..: Fotogalerie - detaily fotografie 371 :..
 

371


371Informace o fotografii:
 - Úsek: Řež - Úholičky
 - Datum: 2.4.2009
 - Autor: Duhy  Poslat email autorovi
 - Pozn.: EN 459 Canopus
 - Zobrazeno: 3114x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 7
 - Rating od uživatelů:
 6

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2      Zpráv na stránku:   
18.04.2009 (18:16)  
Hodně pěkný vlak vcelku.
13.04.2009 (12:32)  
Okometricky je Honzovo slovo...
Bílá bílou byla...
Trochu šťávičky by to chtělo, takže jsou tři varianty
a) nedošlap v kontrast
b) zmrvené středostíny
c) globální přeexpozice fotky
Ze zvědavosti jsem mrknul do histogramu a C je správně. Ale tohle se dá lehce napravím sjetím postprocessingu hezky z RAWu ještě jednou.
13.04.2009 (11:49)  
Pepo, a pohledem na fotku ti skutečně přijde přepálená? Jak bylo to vaše slovo... okometricky? Nebo je tam pár bílých pixelů, bílé vozy, umyté, na sluníčku, navíc vlivem velikosti dané vzdáleností se nedá mluvit o kresbě nápisů a podobně, prostě bílý pruh. Nebude tak trošku očekávatelné? Řekneš si "takle nepřirozeně bíle ty vozy přece nevypadají" anebo "ano, ty bílé vozy vypadají zhruba nějak takle", a ani se nemusíš dívat na nějaký kapátko?
13.04.2009 (11:24)  
MG) Mezi námi, on ten histogram ale přepálený asi je. :/
13.04.2009 (10:45)  
Martine, čti pořádně. Nenabádám ke slepému editování jen podle kopečků, ale opravdu mohou hodně pomoci, když už je člověk fakt slepej... Honzinus se mnou nesouhlasil, tak jsem si histogram vzal na pomoc jako arbitra - a ještě řekni, že je to nesmysl...
13.04.2009 (10:35)  
JTB: Nemyslím si, že by histogram byl všespásný. Řídit se při úpravách fotky jen touto pomůckou je spíš cesta do záhuby. Oči přecijen mnohdy viděly něco jiného, než histogram navrhuje coby nejlepší řešení...přednáška nepřednáška. Tohle není galerie rychlokvašek, chceme po autorech solidní práci při posprocessingu. Ano, coby orientační pomůcku histogram použít lze, nikoli však výlučně. Mé hodnocení tvých komentářů vyplývá z faktu, že bych skutečně nerad měl v cenzuře snímky autorů, kteří se řídili tvou radou a veškeré úpravy prováděli jen s pomocí ořezávání hodnot histogramu...
12.04.2009 (21:04)  
Honzinus: ano, můžeme mít rozdílně nastavené monitory, jenže i v takovém případě lze najít arbitra. Histogram. Kdysi jsem na jednom semináři slyšel krásnou poučku.
"Můžete mít voči volšový, ale tu fotku musíte umět tak zhruba upravit a posoudit jenom s histogramem."

Bylo na tom hodně pravdy. Podívej se na histogram těch podle tebe "hutných" fotek a pak si ho srovnej s tímhle. Opravdu je to hodně světlé.
12.04.2009 (19:45)  
JTB: no tak mně naopak se tato fotka líbí. To že je souprava dole je kvůli tomu aby se autor vyhnul vertikální středovosti. Jako ano, mohlo být dole kousek víc místa a středové by to ješte nebylo, ale já respektuji tento ořez, podle mě je to v normě. Co se týká světlosti, tak mi to připadá věrné. Nezdá se mi to přesvětlené, ono těch stínů tam ani tolik nemusí být. Bílé vozy jsou ve skutečnosti hodně bílé a v plném násvitu by si na té bílé neudržel oči jak by pálila.
je zajímávé, že já Tvé fotky v poslední době vidím většinou jakoby dost hutné až tmavé..
12.04.2009 (12:17)  
No, mě se to zase naopak vůbec nelíbí, jedna z Duhyho nejslabších. Souprava nalepená na spodním okraji, celkově strašně světlé, nebe a vozy na hraně výpalu, zatímco stíny mají dobrých 15 bodů "nedošlap". Nedalo by se aspoň s tím druhým něco udělat?
12.04.2009 (11:52)  
No jo, to je moc hezká fotka. Líbí se mi to lůžko hezky uprostřed. To byly Holašovice ?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko