..: Fotogalerie - detaily fotografie 362.132-3 :..
 

362.132-3


362.132-3Informace o fotografii:
 - Místo focení: Duchcov
 - Datum: 2.7.2016
 - Autor: Andrew33  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 3120x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 10
 - Rating od uživatelů:
 10

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

14.12.2019 (10:22)  
Díky za reakci, Ondro. Hladit šum lze i bez ztráty detailů přes vrstvy, já se s tím se svou starou D200 natrápil dost, ale jde to a není to ani moc pracné. Barevný konstrast je hodně subjektivní, já mám monitor nastavený s Charyho pomocí neutrálně a na něm by to sneslo trochu přitopit. Ty zelené výbojky beru, asi to tak naživo může opravdu být.
14.12.2019 (21:49)  


Jo, určitě by šlo s tim šumem se vyhrát... ale pořád i po těch letech s editem tápu v ps a zkouším nový postupy. Docela mě mrzí, že jsem prošvihnul to sezení a pokec o editaci...
13.12.2019 (22:53)  
Nickone, jestli sis teprve teď uvědomil, že obecně vzato v komentářích pod fotkami (nejen zde) se především a hlavně plýtvá energií (já bych ti mohl vyprávět příběhy, a v druhém kole to samé z práce, že by se i takový mazák jako ty mohl místy podivit), tak jestli sis to uvědomil až teď, tak jsi promrhal docela dost času. A to h by šlo nahradit jiným písmenem, něco mezi c a e.
13.12.2019 (8:32)  
Můžu se na něco zeptat, Ondro? Když tu sem napíšu něco v duchu, co bych na té fotce editačně zlepšil, jak to bereš? Akceptuješ to, přináší ti to něco, nebo je pro Tebe fotka jednou schválená, tak ať si ostatní píšou co chtějí? A pokud ti to něco přináší, dovedeš si představit, že by ses k těm připomínkám vyjádřil, případně se podle nich i zařídil? Ptám se proto, jestli tu náhodou neplýtvám energií.
13.12.2019 (15:05)  


Abych se ti přiznal, tak komentář jsem přečetl, v tu chvíli jsem byl na mobilu a neměl čas reagovat. Teď jsem druhý den v práci a vzpomněl si, že bych se mrknul na vlákno tady, jestli něco přibylo. Nějak se mi to vykouřilo..
Tak popořadě... edituju fotky podle nálady a v dnešní době, pokud se s nějakou fotkou crcám (i když výsledek nemusí být 100%), tak už se mi nechce dělat jí znova, nebo nějak doupravovat.. prostě na to neni chuť.
V tomhle případě to je třetí edit a natolik se mi konečně líbil, že jsem s tou fotkou šel ven.
Šum na čele... vidim ho tam, přesto mi vůbec nevadí. Fotím 12 let starou D60 a jakékoliv zesvětlování je na úkor šumu. V téhle míře jsem s tim v pohodě, proto jsem taky tu fotku nalil. Navíc se mi výsledek odšumění nelíbí, objekt po tom ztrácí na detailech (viz. pro mě některé Charyho nočňovky, kde bych radši přiznal trošku šumu, na úkor vyžehlené mašiny).
Zelený diody a výbojky? Moc to nevidím... u těch diod ok, tam by se dalo, ale viděl jsi někdy osvětlení v Duchcově, to je barevná škála všeho možnýho.
A barevný kontrast? Nevím co je tím přesně u téhle fotky myšleno, ale u mě na monitoru to má hodně velký grády, kor ta obloha.
12.12.2019 (0:28)  
Zajímavé. Má to atmosféru. Obvykle to u fotek nevnímám, ale tady úplně cítím ten vzduch po dešti a cvrkot ptáků...
registrovaný uživatel stoupa  mail  
Počet komentářů uživatele3720 »fotek 0
11.12.2019 (22:08)  
Holt, Hory Krusné.

Druhdy odmítl spoluzák uciteli pozvat dedecka na besedu o Duchcovském viaduktu. (Jen mostek s tratí). Deda tam byl. Ale jako cetnický strázmistr. :-) 5*
11.12.2019 (21:35)  
Dovedl bych si představit odšumění čela mašiny (asi se trochu přehnalo jeho zesvětlování) a méně zelené diody i výbojky. A u takto dramatické scény bych klidně trochu přitlačil na barevných kontrastech.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko